Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Audi A8
Audi za 100 tisočakov bo našel vsaj 40 Slovencev
Z včerajšnjim dnem je na slovenski trg vstopila nova generacija modela A8, ki še naprej zastopa najvišjo stopnjo prestiža in napredne tehnike pri tej znamki. Pri razvoju te je aktivno sodeloval tudi slovenski strokovnjak Matjaž Korman, ki ima v Ingolstadtu pomembno razvojno vlogo.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič in Audi
3. februar 2018 | 11:15:58

cenik.pdf

Četrta generacija admiralske ladje se je dimenzijsko le malenkostno spremenila. V tej generaciji bosta sicer na voljo dve karoserijski različici, a v Evropi in v Sloveniji bo kakopak največ za kratko verzijo, ki v dolžino meru 5,17 metra in je le za 3 cm daljša od predhodnika. Različica L ima še 13-centimetrski dodatek in posledično 3,12 m dolgo medosno razdaljo, pri krajši verziji pa ta razdalja meri 2998 mm. Audijev oblikovalec Marc Licthe je poskrbel za precejšno svežino največje limuzine, po kateri se bodo zgledovali tudi drugi bodoči bratje. Karoserija v tej generaciji vsebuje 58 odstotkov aluminijastih delov, ostalo predstavlja magnezij, ogljikova vlakna in kup drugih materialov. Matrični žarometi in povsem nov zadek z OLED tehnologijo osvetlitve skrbijo za prepoznavnost in lahkotno vožnjo ponoči, precej unikatna pa je tudi animacija, ki jo avto ustvari, ko se uporabnik približuje ali ga zapušča.

Notranjost prinaša obilico prostora, udobja in napredne tehnologije, kakršno Audi do zdaj še ni imel. Gumbi so tako rekoč preteklost, celotno delovno okolje za voznika je digitalno, veliko nadgradenj je doživela osrednja multimedijska naprava z 10,1-palčnim zaslonom (možnost upravljanja z gestami), ki uporabniku omogoča nešteto različnih nastavitev določenih sistemov (dodaten zaslon nižje na sredinski konzoli), obenem ta ne prikrajša za nobeno pomembno informacijo. Prav tako so potniki ves čas lahko povezani z dostopom do spleta (LTE prenos podatkov), digitalni radijski signal je serijski, precej nadgrajen pa je tudi sistem glasovnega upravljanja, ki pa ne deluje v slovenščini, za ozvočenje na visokem nivoju skrbi Bang&Olufsen sistem, ključ Audi Connect za do pet uporabnikov (odobritev dostopa preko Android pametnih telefonov), tu je tudi navigacija s funkcijo samostojnega učenja na podlagi voznikovih referenc in še bi lahko naštevali. Da je udobje na resnično visokem nivoju, ni potrebno posebej poudarjati, omeniti velja, da so k zadnjim dvem sedežem dodali še počivalnik za noge in masažo stopal. Zaslon in tablica ne manjkata niti na zadnjih sedežih.

Posebno poglavje je precejšen napredek na področju samostojne vožnje. Kot pravijo pri Audiju so zdaj dosegli tretjo stopnjo (Level 3), ki v praksi pomeni, da s pritiskom gumba Audi AI avtomobil do 60 km/h prevzame oblast nad vožnjo in voznik lahko brez vesti umakne roke z volana. Traffic Jam Pilot tako prevzame sukanje volana, stopalko za plin in zaviranje. Skratka, sistem dejanko dovoli vozniku, da v koloni ali v zgoščenem prometu na primer bere časopis ali gleda TV. Sicer je A8 opremljen s skupno 40 asistenčnimi sistemi za boljšo varnost, kot prvi pa je opremljen z laserskim čitalnikom Lidar, ki je dodatna podpora radarjem in kameram za boljše in natančnejše spremljanje prometa. Ta čitalnik opremljen z ultrazvočnim tipali, kamerami in radarji srednjega in dolgega dosega Osmici omogočajo popolno 360-stopinjsko zaznavanje okolice.

 

Audi A8 ima na slovenskem ceniku le na voljo dva motorja. Kupci bodo lahko izbirali med 3.0 TDI z 210 kilovati in 3.0 TFSI s 340 kilovati, tem dvem pa sledijo še dva osemvaljnika, 4.0 TDI s 320 kW in 4.0 TFSI s 338 kW, medtem ko bo vrh ponudbe predstavljal W12 motor. Vseh pet motorjev je povezano z novim blagim hibridnim sistemom (MHEV), ki posledično omogoča nekakšno 40-sekundo jadranje vozila pri hitrostih med 55 in 160 km/h, brez, da bi motor deloval. Gre za sistem 48-voltnega električnega omrežja, kjer je v prtljažniku vgrajena litij-ionska baterija in kot taka predstavlja zbiralnik energije za prej omenjeno jadranje, ki prinaša tudi do 0,7 litra prihranka pri porabi goriva. No, kasneje se ponudbi pridružuje še A8 L e-tron, v kombinaciji s trilitrskim bencinskim motorjem in elektromotorjem, ki bosta omogočala za 50 km vožnje brez izpusta emisij. Z uvedbo Audija A8 prihajajo tudi nove Audijeve oznake motorjev, ki so vezane izključno na kilovate. V primeru največje limuzine so je trilitrski dizelski motor dodato opremljen s številko 50, bencinski TFSI pa s 55. W12 bo imel najvišjo oznako 70.

Vse Osmice so opremljene s štirikolesnim pogonom Quattro, po novem pa se bodo zadnja kolesa, odvisno od hitrosti vozila, pomikala v isti oziroma nasprotni smeri. Tudi pri blaženju so naredili velik napredek, saj bo sistem posamično, na podlagi senzorjev, obravnaval vsako kolo posebej, rezultat vsega tega bo vožnja tako rekoč brez tresljajev. Kako v praksi to deluje, bomo preverjali na preskusu. Da bo Audi ostal v stiku s konkurenco, v novi četrti generaciji ponuja tudi možnost samostojnega parkiranja v parkirno mesto ali garažo, za kar je zadolžen sistem Remote Parking Pilot. Iz video posnetkov je razvidno, da ta zmore tudi zavijati.

Kot povedo pri slovenskem uvozniku ima novi Audi A8 precej več serijske opreme, kot različica v Nemčiji. Tako bo ta med drugim serijsko opremljen z matričnimi LED žarometi, medtem ko bodo dodatno na voljo še laserski žarometi. Pri nas bencinsko gnani A8 Quattro stane 107.500€, dizelski je le za 500€ dražji, izbira različice L (Long) pa prinaša dodatek dobrih 6 tisočakov. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija