Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Jaguar E-Pace
Letos bo skušal poiskati 40 slovenskih kupcev
Po večjem F-Pace, ki uspešno nabira kupce po Evropi, je lansko poletje luč sveta ugledal še nekoliko manjši brat E-Pace. Izdelan na platformi Evoqua, se proizvaja v nam bližnjem avstrijskem Gradcu.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič in Jaguar
28. februar 2018 | 10:42:23

cenik.pdf

Zagotovo smo si najmanjšega E-Pace zapomnili po spektakularni akrobaciji, kjer je profesionalni voznik zabeležil spektakularni 15,3 metra skok, ob vzdolžni rotaciji 270 stopinj. A to je bila zgolj predstava za javnost, ki še na dodaten način gradi prepoznavnost same znamke, z željo po uveljavitvi v tem segmentu, kjer se temu avtomobilu zdaj najbližje postavi BMW X2. E-Pace skuša biti prepričljiv tako na asfaltu kot na terenu. Njegova  obleka je delno izdelana iz aluminija in jekla, za prepoznavno obliko so poskrbeli oblikovalci, ki jih vodi Ian Callum, pri razvoju tehnike pa so na pomoč priskočili mojstri pri Land Roverju. 

Pri motorni ponudbi bo voljo dvolitrski dizel s 110 kW, 132 kW in 176 kW, medtem ko bo za bencinske navdušence na voljo prav tako dvolitraš s 183 kW in 220 kW, večina teh je serijsko opremljena z 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom, izjema sta le 110 in 132-kilovatni dizel, ki imata možnost izbire 6-stopenjskega ročnega menjalnika, medtem ko je najšibkejša dizelska različica edina, ki ima možnost izbire pogona na sprednji kolesni par. Vsi ostali imajo vgrajen štirikolesni pogon z mehansko zaporo diferenciala in z možnostjo razporeditve moči do 100 odstotkov na, kolo z največ oprijema. Obenem je E-Pace opremljen tudi s številnimi varnostnimi asistencami, med katere sodita tudi sistem za samodejno zaviranje v sili s prepoznavo pešcev in prediktivni sistem za opozarjanje na bližajoča, omembe vredni pa so tudi LED matrični žarometi, ki poskrbijo za odlično osvetlitev ceste v nočnem času.

E-Pace v dolžino meri 4,34 metra, kar je 39 cm manj od večjega brata F-Pace, medtem ko se v teži ne bistveno razlikujeta. Mali E-Pace je v povprečju dosega težo okrog 1770 kilogramov, večji F-Pace pa je le za odtenek težji. Namreč, obleka slednjega je v celoti iz aluminija. E-Pace z 2,68 metra dolgo medosno razdaljo prinaša dovolj prostora v potniški kabini in osnovnih 577 litrov prostora v prtljažniku. Tako kot zunanjost, je tudi notranjost odeta v znane oblikovne linije z izbiro kakovostnih materialov ter z dolgim spiskom serijske in dodatne opreme. Na teh seznamih ne bo manjkal 10-palčni zaslon, Meridian ozvočenje, projecirni zaslon, dostop do spleta (4G Wifi), 5 USB vmesnikov in 4 električne vtičnice (12 V).

Torej, kupci v Sloveniji bodo povečini izbirali dizelsko gnanega E-Pace s štirikolesnim pogonom in z bogatim spiskom serijske opreme, kar posledično prinaša ceno okrog 50 tisoč evrov. Osnova se začne pri 33.416€, daleč najdražji pa bo 300-konjski bencinski silak s ceno nekaj več kot 67 tisočakov. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Cene,da te kap...za isti denar dobiš eno cifro večjega Stelvia z zmoglivejšim motorjem...
28.2.2018 12:51:18
klemens
Jaz pa mislim, da jih bodo še več prodali kot 40. 2fast4y mi dedci gledamo bolj racionalno, ženske pa čustveno. Prav čakam, da mi kdo od kolegov reče, ljubici sem ga kupil
28.2.2018 18:56:23

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija