Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Audi A6
V Slovenijo pripelje še pred poletjem
Osma generacija Audija A6 bo v živo predstavljena v Ženevi, tu pa so prve podrobnosti.
Artur Švarc
28. februar 2018 | 8:00:00

Avto je od predhodnika za odtenek večji, v dolžino je avto zrasel za sedem milimetrov, širši je za 13 milimetrov in 2 milimetra višji. Nova je zelo velika maska, ki spominja na tisto pri A8. Več sprememb je na zadku z novim zaključkom prtljažnega pokrova in kromastim vložkom med zadnjima lučema. A6 bo na voljo s 14 barvami, od tega je polovica novih.

Bolj radikalne spremembe najdemo v notranjosti, kjer je vzdaj vse digitalno, vključno z velikim 10,1-palčnim infotainmentom iz A7. Pod njim je še en 8,6-palčni zaslon, ki skrbi za klimo in podobne funkcije, klasične merilnike pa je zamenjal 12,3-palčni zaslon. Več je tudi prostora v notranjosti, predvsem v območju ramen in glave, povečan pa je tudi prtljažnik.

Izboljšan je tudi softver, MMI navigacija ima zdaj funkcijo učenja glede na začrtano pot in lahko ponuja predloge in rešitve, ko vozimo. Online servisi omogočajo komunikacijo s cestno infrastrukturo za prometne informacije, pet radarskih senzorjev, kamer, 12 ultrazvočnih senzrojev in laserski čitalnik pa so namenjeni Par Assistu, ta vključuje Pakring in Garage Pilota, oba znata parkirati avto na parkirni prostor ali v garažo, brez da bi bil voznik v avtu.

Prenovljeno podvozje vključuje več aluminija, kar naj bi A6 omogočalo, da se vede kot športni avto in da je hkrati okreten kot precej manjši avto. Volan je bolj neposreden in zdaj vključuje tudi 5-stopinjsko obračanje zadnjih koles. Obračajni krog je zato 1,1 metra manjši kot pri predhodniku in znaša 11,1 metra.

Na evropskem trgu bo A6 na voljo z dvema motorjema – prvi je 3-litrski turbo TFSI V6 z 250 kW (340 KM) ali 3-litrski TDI z 210 kW (286 KM). TDI ima osemstopenjski Tiptronic, TFSI pa sedemstopenjski S-tronic. Vsi modeli imajo mini hibridni sistem, ki omogoča coasting pri hitrostih med 55 in 160 km/h, pomaga pa tudi pri start-stop sistemu. Seveda ne manjka niti štirikolesni Quattro pogon.

Novi A6 bo na nemškem trgu na voljo predvidoma že meseca maja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
mzoret
Zunanjosti nočem sploh komentirati, kar se tiče notranjosti moderna, všečna, sm meni je osebno bolje da je sredinski display postavljen višje, saj tako s pogledom nanj še vedno spremljaš cesto, pri nizko postavljenimi izgubiš kontrolo dogajanja na cesti.
28.2.2018 14:15:14
Joker
Zunanjost so vsaj za moje pojme izjemno dobro nadgradili, pravzaprav so se prav s to a6 najbolje izkazali in približali konceptu Prologue. Vsi pa vemo, da imajo nemci izjemno konzervativen dizajn. Notranji dizajn pa je zašel s poti že z novim a8, saj poleg tega, da se vseskozi poznajo prstni odtisi na ekranih, kar je zelo grdo predvsem ko posveti sonce, je največja napaka prav omik pogleda s ceste za čist vsako stvar. Poleg tega pa na naših fantastičnih cestah, ko pretresa vse bo kar problem na ekranu če ne bodo velike ikone zadeti pravo ikono. Drugače pa za moje pojme izjemen avto in tekma med BMW Audijem in Mercedesom se nadaljuje tudi v tem razredu.
28.2.2018 17:29:31
klemens
Glede konzervativnosti, se spomnim prvega A4, popolna revolucija in je bil zelo uspešen. Prvi TT, revolucija. Zdaj pa samo še rahle spremembe vsakega novega modela.
28.2.2018 19:02:55

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija