Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Porsche Mission E Cross Turismo
4 minute polnjenja za 100 km
Porschejevci širijo zgodbo z z elektriko tudi na terenski program. Iz električne limuzine Mission E je zdaj nastala nova terenska verzija Cross Turismo.
Peter Pirkovič
6. marec 2018 | 10:39:44

4,95 metra dolg avto je pridobil nekaj potrebnih terenskih mišic v obliki večjih koles in nekaj klasične terenske zaščite, a bolj zanimivo je dejstvo, da avto poganja samo elektrika. V tem primeru gre za dva elektromotorja z močjo 440 kilovatov (600 KM), ki moč razporejajo na vsa štiri kolesa. Do 200 km/h ta odšprinta v 12 sekundah, do stotice v manj kot 3,5 s, medtem ko najvišja hitrost znaša 250 km/h. Cross Turismo ima vgrajeno 800-voltno arhitekturo in litij-ionske baterije, ki jih lahko s pomočjo hitre polnilnice za 400 km vožnje napolnimo v 15 minutah, medtem ko bo za 100 km vožnje dovolj le 4 minute priklopa. Tako je to v teoriji, menda pa bo ta avto v roku dveh let v serijski proizvodnji in takrat bo znano kako je s tem v praksi. Omenjenemu Porscheju so namenili še zračno vzmetenje, izbiro različnih programov vožnje, tri zaslone na armaturni plošči in dovolj prostorno potniško kabino.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
In kje boš to vozil, če nam hočejo volane iz rok vzeti?
6.3.2018 10:54:03
aichi
čekaj, 4 minute za 100 km in 800V? Electric Chair?
6.3.2018 11:01:08
2fast4y
In potem svizec....
6.3.2018 13:52:10
Jože
No, to je pa že zelo obetajoče in pohvalno - kaj takega bo tudi v realnem prometu uporabno. Vidim, da bomo potem pri tehničnem pregledu delali še pregled ustreznosti električne napeljave in priključkov. ŠE VEDNO: pa ni nihče odgovoril, če se bomo povzdignili na kaj več kot samo butično število, kje bomo dobili zadostne količine električne energije. V teh trenutkih se lahko samo smejemo politikom in tistim naivnim kateri pravijo gremo na elektriko in poleti bo podobno in potem so še tu dežele kot je npr Italija, ki pridno kuri fosilna goriva in kaj smo potem dosegli - več CO2, kot pa bi ga z neposrednim zgorevanjem goriva-disel. Jaz pa pravim, dajmo mi prvo zgradit še nekaj NEK-ov ker drugače lahko o tem le sanjamo... PV-pa tudi ni najboljša rešitev, ker ima visok sevalni prispevek (pretvarja svetlobo v toploto - ni odboja in ogreva ozračje). Skratka, zmanjšat moramo količino CO2 in to ga z bencinarji ne bomo in prav tako ne, če se bomo vozili z elektriko, pridobivali pa jo iz fosilnih goriv... Kdo tu koga nateguje, pohvale Poršeju.
6.3.2018 17:40:45
skrivo
Jože, danes si pa kar korektno napisal Brez dodatnih elektrarn je možno doseči le delno elektrifikacijo prometa. Drugače bo pa ta reč iz DC pohnilne postaje vlekla 350kW, kar seveda iz stališča elektrotehnike ni noben bav bav, baterija pa tudi ne bo imela težav, le malo jo bo potrebno hladiti.
6.3.2018 19:01:22
shark911
Jože,dajsi že enkrat za vedno zapomni,da so zgodbice s CO2 izpuhi in globalnim segrevnjam čisti nateg! Če bi globalno segrevanje res obstajalo,bi se že zdavnaj dvignila gladina vseh sveovnih oceanov + rastline vse CO2 porabijo za fotosintezo oz.proizvodnjo kisika in krog je sklenjen. pri CO2 zgodbi gre izključno za zalužke z ogljičnimi kuponi,kjer nekatere firme služijo mestne denarje! Resnični problem za onesnževanje okolja pa so mikroskopski trdni delci in NO oksidi...zaradi teh se mora zamanjati svetovni vozni park iz smrdljivih dizlov in bencinarjev v elektro gnane...
6.3.2018 19:12:26
Jože
shark911, bodi 1x malo bolj strokoven in malo manj dojemljiv za trivialne novice iz trte zvite, včasih je potrebno znat brat statistiko in grafe in bi videl, da to kar si napisal drži v osnovi kar se tiče fotosinteze a žal navkljub fotosintezi koncentracija CO2 narašča. Torej, ker je dizelski motor v realnosti bolj učinkovit kot bencinar je jasno da z njim proizvedeš manj CO2, kar je seveda cilj. Trde delce in NOx pa lahko nadziramo in nevtraliziramo z ustreznimi katalizatorji in dodatki. A je to tako težko razumet? Torej cilj je zmanjšat količino CO2 in to se da doseč z dizli (katerih izpušne pline lahko obdelujemo) dokončno pa se bomo od CO2 poslovili, ko bomo imeli zadostne NE-ogljične vire električne energije in vozila na elektriko. Danes s faktorjem 1000 in več ljudi umre zaradi suše, kot pa zaradi teh delcev, samo čudno, da imamo toliko starostnikov med sabo in so ti živeli v času, ko ni bilo še nobenih omejitev izpuhov ne pri tovarnah ne pri vozilih in so preživeli ter živijo danes med nami, a ni to čudno a ni to okoli NOx nateg?!?
6.3.2018 21:30:20
matt0
shark, saj gladina se je dvignila...
7.3.2018 10:32:24
matt0
shark, saj gladina se je dvignila...
7.3.2018 10:32:24

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija