Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Bugatti Chiron Sport
Močneje ne, pač pa lažje
Bugatti je dve leti po premieri Chirona pripravil različico Sport.
Artur Švarc
7. marec 2018 | 10:31:17

Kot rečeno, Chiron Sport ima enako navit motor kot njegov manj športni starejši brat, je pa zaradi številnih izboljšav hitrejši in okretnejši.

Fantje so revidirali vzmetenje in trdoto blažilnikov, v povprečju so ti zdaj 10 % trši, vse skupaj pa se pozna pri obnašanju v ovinkih v načinu Handling. Chiron ima zdaj tudi dinamično usmerjanje navora na posamezno kolo, ki je na voljo v vseh načinih vožnje.

Chiron Sport je tudi 18 kilogramov lažji od svojega prednika, po večini zahvaljujoč uporabi karbona za kolesa in pokrove hladilnikov, karbonski pa so tudi brisalniki. Bugatti se je ob tem potrkal po prsih, da so prvi naredili karbonske brisalnike, ki so 77% lažji od običajnih. Nekaj teže so privarčevali v tanjšem zadnjem steklu in pri deflektorjih izpušnega sistema.

Bugatti pravi, da so s temi izboljšavami postavili 5 sekund boljši čas na testni progi Nardo, ovinke pa je avto prevozil tudi z 200 km/h.

Ob novincu je Bugatti pripravil še nekaj novih zunanjih barv in notranjih odtenkov. Za Chiron Sport je potrebno odšteti 2,94 milijona evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Glede na barvno kombinacijo bi ga lahko imenovali Charleston
7.3.2018 10:48:20

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija