Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Mercedes CLS
Začetek nove dobe oblikovanja
Robert Lešnik je z modelom CLS začrtal povsem novo smer oblikovanja, ki zdaj kmalu sledi še novi razred A in kasneje še drugi modeli v Mercedesovi paleti. CLS v svoji tretji generaciji poleg stilske prenove prinaša tudi kup nove napredne tehnologije, cena zanj pa se pri nas začne pri 79 tisočakih.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
29. marec 2018 | 10:09:07

cenik.pdf

Torej, CLS je po nekaj letih zatišja dobil nov svež obraz, ki mu bo nedvomno pripomogel k še večji prepoznavnosti in nenazadnje k boljši prodaji. V 14 letih obstoja so po vsem svetu prodali nekaj več kot 375 tisoč primerkov, od tega 151 v Sloveniji. Načrti za prihodnost so nekoliko bolj obetavni, saj naj bi letno na ceste poslali vsaj 30 vozil, čeprav se zavedajo, da gre za specifičen avto, ki bo prepričal ozek krog kupcev. Obenem pri CLS-u ukinjajo tudi najbolj strupeno različico CLS 63, saj jo konec leta s prihodom na trg nadomešča AMG GT4.

V začetni fazi bodo kupci lahko izbirali tri pogonske enote. Najosnovnejši CLS se predstavlja z oznako 350d in s trilitrskim šestvaljnim motorjem, sledi mu nadgrajena različica 400d z 250 kilovati, medtem ko bencinsko ponudbo zaenkrat zastopa le oznaka 450 s trilitrskim šestvaljnikom z 270 kilovati in sistemom EQ Boost. Omenjeni šestvaljni vrstni bencinski motor M 256 je dodatno opremljen z zaganjalnikom in alternatorjem, ki sta integrirana v enotni električni napravi. Ta se nahaja med motorjem in menjalnikom, s čimer jermen ni več prisoten. V kombinaciji z 48-voltnim električnim sistemom omogoča delovanje vodne črpalke, kompresorja klimatske naprave in pomožnega električnega kompresorja, ki proizvede 16 kW (22 KM) moči in 250 Nm navora. S tem istim sistemom in enakim motorjem bo opremljen tudi CLS 53 AMG, a bo njegova osnovna moč znašala 350 kilovatov. Omembe vredno je dejstvo, da bo ponudbo motorjev čez nekaj mesecev dopolnjujejo še s štirivaljnimi motorji, vse prej omenjene pogonske izvedbe pa so serijsko opremljene z devetstopenjskim menjalnikom in štirikolesnim pogonom 4MATIC.

Tretja generacija štirivratnega kupeja nikakor ne bo razočarala v potniški kabini. Notranjost je oblikovana po vzoru brata z oznako E, kar pomeni, da sta na armaturni plošči prisotna dva 12,3-palčna HD zaslona z znano informativno vsebino, vse to pa dopolnjujejo še izbrani materiali visoke kakovosti, posebno oblikovani sedeži, multifunkcijski volan z novo postavitvijo stikal za še lažje upravljanje, medtem ko je za osvetljevanje na voljo 64 različnih barv. Prvič nasploh so barvah zaživele tudi prezračevalne odprtine, v podobi letalskih turbin. Pri nastavljanju temperature se te obarvajo modro ali rdeče. 

Seveda, niso pozabili na dolg seznam serijskih dodatkov v povezavi z aktivno varnostjo, kot tudi ne za doplačljive Multibeam LED žaromete, ki zmore osvetljevati do 650  metrov. Omeniti velja še možnost samostojne vožnje (Level 3), kjer avtomobil na jasno označenih cestah vozi popolnoma sam do 30 sekund in do hitrosti 210 km/h, brez voznikovega posredovanja. Seveda se mora ta vsakih 30 sekund zgolj dotakniti volana, da potrdi svojo prisotnost. 

Kajpa cene? Kot že omenjeno, se te začenjajo pri 78.930€ za 350d, izvedba 400d stane 83.540€, bencinski CLS 450 nosi ceno 84.230€, medtem ko AMG verzija še nima natančno določene cene. Natančen seznam opreme in cene so priložene v PDF datoteki.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
krjolca
Mi je zelo zal, vendar pa tole nima niti trohice elegance prvega, deloma tudi drugega CLS. Notranjost pa kolikor toliko izgleda le na slikah, ko pa se v avto vsedes, izgleda ceneno kot malo kaj, se posebej, ce je ne naspikas z dodatno opremo. Pravzaprav imajo prav, zelo zelo zelo nisen izdelek, v bistvo zacetek ukinitve serije.
29.3.2018 15:25:03
911
Se pridružujem mnenju. Tole pač ne zgleda luksuzno in precej zaostaja po prestižnemu izgledu prve generacije CLS-a. Zadek je pa totalen fail.
29.3.2018 15:41:06
jjs
Hej, ne pozabita, da ti avti niso več delani za naš, evropski okus. Ampak res, tule je oblikovalcem nekoliko zmanjkalo inspiracije. Kot da tudi sami ne bi bili več prepričani v smisel te serije. Kljub temu pohvalno, razen ugriza v limono spredaj in zadnjih luči v stilu Subaru Impreza niti nima toliko čudno neartikuliranih oblik kot npr. CLA. Znotraj pa čestitke za ponovno odkritje Renaulta 11 (nanj me seveda spominja le streha nad instrumenti).
29.3.2018 20:12:06
matt0
Interior (kvaliteta) pri Mercih ni bil nikoli na ravni Audija in BMWja (razen na slikah polno opremljenih S-ov, tam je vse super ) ampak tale zunanjost.. se strinjam, prilagojeno za azijski trg
29.3.2018 20:55:56

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija