Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Citroen C4 Cactus
Iz dveh avtomobilov je nastal eden
Cactusa, kakršnega smo do zdaj poznali ni več. Prav tako se prihodnji mesec poslavlja model C4, oba pa zdaj nadomešča prenovljeni oziroma novi C4 Cactus, ki se uvršča v razred, kjer domuje VW Golf in Renault Megane. Tako tolmačijo pri Citroenu.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
9. april 2018 | 15:36:58

cenik.pdf

Torej, C4 Cactus ima novo vlogo v modelni paleti Citroena, ki naj bi do konca letošnjega leta zagotovil okrog 400 novih kupcev na našem trgu, še bolj zanimivo pa je dejstvo, da bodo med novopečenimi lastniki prevladovali tisti, ki se bodo odločali za bogato opremljene verzije z bencinsko gnanimi pogoni. Teh naj bi bilo krepko čez polovico.

C4 Cactus, s 4,17 metra dolžine in 2,6 metra dolgim medosjem, ohranja dosedanje dimenzije Cactusa, opazno spremenjena je zunanja oblika, kjer so sprednji del povzeli po manjšem C3, medtem ko je zadek polnoma na novo narisan. Citroenovi oblikovalci so se odločili, da se bodo Airbumpi kot  nekakšna zaščita na vratih poslovila in nanjo spominjajo le še drobni primerki na dnu vrat, da pa bi C4 Cactus ostal v nekakšnem trendovskem slogu, Citroenovci kupcem še vedno ponujajo možnost popolne individualizacije. Z drugimi besedami to pomeni, da je na voljo kar 31 različnih barvnih kombinacij, notranjost je prav tako lahko v  več različnih barvnih tonih, medtem ko kupci dodatno lahko izbirajo še med petimi različnimi oblikami platišč, v velikosti 16 in 17 palcev. Najbolj bistvena novost je vrnitev hidravlične podpore vzmetenju – C4 Cactus bo prvi evropski Citroen z novim Progressive Hydraulic Cushion (PHC). Na kratko. Če klasično vzmetenje sestavljajo amortizer, vzmet in mehanski dročnik, ima vzmetenje s progresivnimi hidravličnimi dročniki še dodatna dva hidravlična dročnika na obeh straneh: enega za raztezanje in drugega za kompresijo. Vzmetenje tako deluje dvostopenjsko.

Videz notranjosti ostaja bolj ali manj na enaki osnovi, le da so zdaj občutno izboljšali zvočno izolacijo kabine, z novo penasto gumo visoke gostote, ki je vgrajena v sedeže, so dodatno izboljšali udobje za sprednja dva potnika, dodanih je še nekaj odlagalnih mest,  medtem ko prtljažnik ostaja na primerljivi velikosti kot bližnji tekmeci (358 litrov). Napredovala je tudi varnostna asistenca – samodejno zaviranje, prepoznavanje prometnih znakov, kamera na zadku in opozarjanje na utrujenost.

Pri izbiri pogona kraljuje 1,2-litrski trivaljni bencinski motor z 81 in 96 kilovati moči, za kratek čas pa bo na voljo tudi 60-kilovatna verzija, ki jo še pred septembrom umikajo iz ponudbe zaradi emisijskih standardov. Na drugi strani, za ljubitelje dizla je na voljo le 1,6-litrski HDi s 74 kilovati. Edina možnost izbire samodejnega menjalnika bo 81-kilovatni bencinski agregat. Kaj pa cene? Z znanimi paketi opreme, se te gibljejo med 14 in 17 tisočaki, pri izbiri financiranja pa bo znesek za petstotaka nižji. Podrobno v priloženem ceniku.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Še vedno simpatičen, ampak nekoliko razvodenel - ampak spet ne dovolj, da bi lahko povsem prevzel vlogo konvencionalnega C4 proti konkurentom. Recimo, da vedo, kaj delajo.
9.4.2018 17:13:15

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija