Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Ni za nas: VW Lavida
Kitajski bestseller
Novi VW Lavida bo na Kitajskem moral stopiti v velike čevlje svojega izjemno uspešnega predhodnika.
Marko Hanželič
24. april 2018 | 18:57:42

Navsezadnje je Lavida prejšnje generacije še vedno najbolje prodajana kompaktna limuzina na kitajskem tržišču (lani so jih na Kitajskem prodali 450.000), novinca pa so VW-jevci seveda pripeljali na salon v Pekingu. Za razliko od predhodnika, ki je slonel na zastareli platformi PQ34, so novinca postavili na novo (MQB), kar se pozna tudi v 7,8 centimetra daljši medosni razdalji in posledično v prostorno in stilsko bolj premium notranjosti.

Nekaj časa bosta oba modela na voljo drug ob drugem, novo generacijo pa bodo poganjali 1,2-, 1,4- in 1,5-litrski prisilno polnjeni bencinski agregati, ki bodo za doplačilo na voljo tudi v kombinaciji s šeststopenjsko avtomatiko.

Na salon so pri Volkswagnu pripeljali tudi novega Arteona, ki se bo na kitajskem tržišču imenoval CC, namenjen pa je kitajskim kupcem, ki jim je Lavida preveč plebejska.

Volkswagen je v lanskem letu na Kitajskem prodal 3,2 milijona avtombilov, v prvem četrtletju letošnjega leta pa že tričetrt milijona, kar je za 8,6 odstotka več kot leto poprej.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija