Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Lexus ES
Sedma reinkarnacija
S premiero v Pekingu zdaj ES vstopa že v svojo sedmo generacijo.
Artur Švarc
25. april 2018 | 9:36:08

Dizajn limuzine je povzet po LS in LC, štirivratna limuzina pa je tudi precej zrasla. Z njižjo višino zdaj deluje bolj sloko, niso pa pozabili tudi na zelo veliko metuljasto masko, medtem ko je zadek ostro izklesan z LED lučmi v L obliki.

Lexus za zdaj ni razkril motorjev za globalno prodajo, ve pa se, da bo v ZDA na voljo s 3,5-litrskim V6 z 224 kW in 355 Nm navora ter osemstopenjsko avtomatiko. Za hibridnega ES 300h niso navedli specifikacij. ES je zdaj postavljen na novo Architecture K platformo, s katero je izgubil nekaj kilogramov, v dolžinjo je dobil 6,5 centimetra in zdaj meri 4,98 metra, s tem pa je postal celo daljši od GS-a, medosna razdalja je večja za 5 cm, avto pa je tudi 5 cm širši.

V notranjosti najdemo 12,3-palčni infotainment s touch padom na sredini med sedežema. Avto prihaja v prodajo v ddrugi polovici leta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija