Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: BMW M5 Competition
Za odtenek več ostrine
BMW M5 je že v osnovi spoštovanja vreden voz, a v različici Competition izžareva še nekaj več (straho)spoštovanja.
Marko Hanželič
9. maj 2018 | 12:43:49

Pod motornim pokrovom seveda ostaja 4,4-litrski V8, ki zdaj zmore 460 kW (625 KM), kar je za 25 konjičev več kot pri M5, pri čemer količina navora ostaja nespremenjena (750 Nm). Do stotice tako zadošča 3,3 sekunde pospeševanja, do dvesto gre v 10,8 sekunde, kar je za desetinko oziroma tri hitreje kot pri standardnem M5.

Enaka ostajata tudi osemstopenjski samodejni menjalnik in štirikolesni pogon s tendenco na zadnji kolesi, pomaga pa mu aktivni diferencial. Za razliko od standardnega M5 so pri modelu Competition uporabili drugačen način pritrditve motorja na karoserijo, ki naj bi dajal šebolj neposredne občutke, avto je približan tlom za 7 milimetrov, vzmeti so za 10 odstotkov trše, nekaj sprememb pa je doživela tudi nastavitev Sport Plus.

Nekaj sprememb je tudi na sami karoseriji, M5 Competition je postavljen na 20-palčna kolesa, na voljo pa bo v drugi polovici letošnjega leta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija