Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Audi A7 Sportback
Podobnosti z A8 mu ne manjka, a iskal bo drugačne kupce
Po osmih letih se na slovenske ceste vrača popolnoma prenovljen A7 Sportback,štirivratni kupe, ki bo letos prepričal nekaj več kot 30 Slovencev, seveda ob dejstvu, da bo tovarna uspela zagotoviti primerno število avtomobilov. Namreč, začetni naval kupcev večjih evropskih držav je vsakokrat velik.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
10. maj 2018 | 9:15:48

cenik.pdf

Audijev granturismo je bil grajen na novi platformi MLB Evo, kjer je nastajal tudi večji brat A8 in z njim si delita ogromno tehničnih ter oblikovnih rešitev, predvsem v notranjosti. Zunanjost je zgodba zase. A7 je v osnovi obdržal znane oblikovne poteze prve generacije, ki so jih že takrat delno posnemali od modela 100 Coupe S, v novi izdaji pa je Marc Liechte poskrbel za moderno nadgradnjo, da bo avto na cesti še bolj prepoznaven. A7, ki je od večjega brata širši in nižji, v dolžino meri 4,96 metra, medtem ko medosna razdalja znaša 2,92 metra, kar zadostuje, da potnika na zadnji klopi polno uživata ponujeni prestiž. Pri Audiju pravijo, da bo v zadnjem delu dovolj prostora tudi za dve golf torbi, kar pomeni, da ima prtljažnik v osnovi na voljo 535 prostorninskih litrov, ob preklopu naslona zadnje klopi pa je skupno uporabniku na voljo kar 1390 litrov.

V A7 Sportback bodo kupci (poslovneži z aktivnim prostim časom) raje sedeli na vozniškem sedežu, kjer jih bo pričakalo delovno okolje iz večjega A8. Digitalni merilniki, dva osrednja HD zaslona na osrednji konzoli in manj gumbov, je dokaz, da gre vse v smeri popolne digitalizacije. Poleg vsega udobja, doplačljivega Bang&Olufsen ozvočenja, dostopa do spleta, lahkotnega povezovanja s pametnimi telefoni in številnih drugih dobrot, velja izpostaviti sistem upravljanja MMI touch response, ki daje zvočne in zaznavne povratne informacije: ko voznik s prstom na zaslonu aktivira funkcijo, v potrditev začuti in zasliši klik. Zgornji zaslon omogoča upravljanje infotainment sistema, spodnji pa upravljanje klimatske naprave in komfortnih funkcij ter vnos besedila. Zaradi logične, enostavne strukture menijev je upravljanje enako intuitivno kot pri pametnem telefonu.

Posebnost Audija A7 Sportback so tehnične inovacije in asistenčni sistemi, ki vozniku obljubljajo varno in udobno vožnjo. Matrični LED žarometi v idealnih pogojih ponoči lahko svetijo do 600 metrov daleč, zračno vzmetenje bo verjetno želja vsakega kupca, medtem ko bo do Quattro del serijske opreme, a za nadgradnjo tega si bo možno omisliti še športni diferencial, ki aktivno porazdeljuje pogonski navor med zadnjima kolesoma. Novi Audi A7 Sportback ima skupno kar 39 asistenčnih sistemov, ki so razdeljeni v tri pakete (Parkiranje, Mesto in Tour). Znova velja izpostaviti dejstvo, da je A7 Sportback opremljen z osrednjim krmilnikom asistenčnih sistemov (zFAS), ki nenehno izračunava podobo okolice. To mu omogoča niz senzorjev, ki v polnem obsegu vključuje pet radarskih senzorjev, laserski čitalnik, sprednjo kamero, štiri kamere za prikaz okolice vozila in dvanajst ultrazvočnih senzorjev. 

V začetni prodajni fazi motorna paleta obsega dva motorja, bencinski in dizelski, oba pa po novem imata vgrajen blagi hibridni sistem (MHEV), ki posledično omogoča nekakšno 40-sekundo jadranje vozila pri hitrostih med 55 in 160 km/h, brez, da bi motor deloval. Gre za znan sistem 48-voltnega električnega omrežja, kjer je v prtljažniku vgrajena litij-ionska baterija in kot taka predstavlja zbiralnik energije za prej omenjeno jadranje, ki prinaša tudi do 0,7 litra prihranka pri porabi goriva. V Sloveniji sta na voljo trilitrska 50 TDI in 55 TFSI. Prvi ima na voljo 210 kilovatov in osemstopenjski samodejni menjalnik Tiptronic, drugi pa 250 kilovatov moči in sedemstopenjsko avtomatiko S-Tronic. Proti koncu leta se paleta dopolnjuje z novim štiri in šestvaljnimi motorji, medtem ko prihodnje leto predstavijo še model S7, nekoliko kasneje pa še RS7.

Pri Audiju so prepričani, da bo ne glede na trend prodaje bencinskih motorjev, pri njih še vedno prva izbira dizelski motor, ki v tem danem primeru prinaša ceno dobrih 81 tisoč evrov, medtem ko je bencinski motor v osnovi za debele štiri tisočake dražji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911
Zunanjost atraktivna,notranjost čudna,ker neki ekratni,smešna ročica menjalnika,itd...BMW je 3 korake pred njimi po uporabnosti notranjosti...
10.5.2018 14:12:46

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija