Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Predpremiera: Opel Combo
Oplovci pred zelo težkim izzivom
Eden od treh PSA-jevih trojčkov je danes za nekaj ur obiskal Slovenijo in svoj prihod v prodajne salone napovedal za jesen. Sprva v potniški obliki, v začetku prihodnjega leta pa še kot furgon za poslovne uporabnike.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
4. junij 2018 | 16:59:25

Pri Oplu se zavedajo dejstva, da je Citroen Berlingo zelo dobro ukoreninjen pri kupcih in da bo od vseh treh najbolj uspešen model, a pri Oplu gre bolj za dejstvo, da svojo ponudbo obogatijo z multipraktikom, ki je izdelan predvsem po merah družin in obrtnikov. Segment teh vozil v Sloveniji kaže na okrog štiri tisoč prodanih primerkov, od tega je tri četrt prav poslovnih uporabnikov (s.p., manjši obrtniki in ostala podjetja), šele na to družine in večina teh, zanimivo, še vedno največkrat izbere prav dizelski pogon. 

Kot že omenjeno Opel Combo svojo pot v novi generaciji nadaljuje s PSA-jevo platformo, ki prinaša znano tehniko in kopico uporabniških trikov, medtem ko so za obliko tega, vsaj na sprednjem delu, poskrbeli sami. Tako kot ostala dva, bo tudi Combo na voljo v dveh dolžinah, 4,4 in 4,75 metra, s čimer se bo še dodatno povečeval prtljažni prostor (597 oziroma 850 litrov), če si kupci ne bodo omislili dodatnih dveh sedežev v tretji vrsti. Samo primerjavo, pri najdaljši L2 različici, bo za nalaganje daljših stvari kar 3,05 metra prostora. V tem primeru se preklopi tudi sovoznikov sedež.  Obenem  so poskrbeli še za 28 različnih odlagalnih mest, udobne sedeže, na vrhu sredinske konzole je postavljen osrednji 8-palčni zaslon na dotik, preko tega pa bo možno povezovati Applove in Androidove (v Sloveniji še ni na voljo) pametne telefone, dodatno pa so poskrbeli še za brezžično polnjenje, 230-voltno vtičnico in dva USB vmesnika.  

Kar se tiče varnosti velja omeniti, da so sistem za opozorilo na nevarnost pešcev, sistem za samodejno zaviranje v sili, sistem za opozarjanje na zapuščanje voznega pasu in sistem za ugotavljanje voznikove utrujenosti, del serijske opreme. Dodatno si bodo kupci lahko omislili še tempomat, kamero za vzvratno vožnjo, parkirnega asistenta, sistem za prepoznavo prometnih znakov, projekcijski zaslon in AllGrip, ki je nekakšna alternativa za štirikolesni pogon.

 

Za Comba bo na voljo pestra izbira znanih PSA-jevih motorjev. Dizelsko ponudbo predstavlja 1,5-litrski štirivaljnik s 55, 74 in 96 kilovati, medtem ko bo bencinska paleta zastopana s strani 1,2-litrskega turbaka z 81 in 96 kilovati. Poleg šeststopenjskega ročnega menjalnika, bo za najzmogljivejša motorja na voljo tudi 8-stopenjska avtomatika.

Cena novega Comba v potniški Life izvedbi za slovenski trg še ni določena, kot tudi ne paketi opreme. Te bomo izvedeli čez dober mesec, medtem ko bodo prvi primerki za kupcev v Sloveniji na voljo oktobra. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija