Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Porsche 911 Speedster Concept
Več kot 500-konjska študija kot darilo za 70 let
Porsche je kot vino, ki z leti dozori v odličen letnik. Pred nekaj dnevi so obeležili 70 let začetka proizvodnje Porscheja 356, kar velja kot rojstvo znamke Porsche in spodobi se, da so tamkajšnji mojstri v ta namen izdelali zelo zanimiv študijski primerek.
Peter Pirkovič
9. junij 2018 | 14:05:57

Porsche 911 Speedster Concept je pravzaprav za zdaj samo študija športnega dvoseda, ki bi lahko že prihodnje leto pripeljal v prodajne salone, kakopak v omejeni seriji. A to v tem trenutku vedo le odgovorni pri Porscheju, ki tega podatka še ne želijo deliti z javnostjo.

911 Speedster Concept se od klasičnega devetstoenajstke razlikuje po dvobarvnem sprednjem delu, nekoliko manjše je vetrobransko steklo, posebno obliko nosijo vzvratna ogledala, malenkostno so spremenjeni sprednji žarometi, ne manjka niti velik napis 70 na vratih, tu so še 21-palčna platišča, izpušni sistem je iz titana, z zlatom je obarvana oznaka Speedster, medtem ko notranjost prinaša nove športne sedeže ter nekaj vložkov karbona. Zanimivo je dejstvo, da so s seznama črtali navigacijo, klimatsko napravo in celoten avdio sistem. 

Češnja na vrhu torte je šestvaljni bencinski motor, ki razvija več kot 500 konjev in je povezan z ročnim šeststopenjskim menjalnikom.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija