Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Renault Megane RS
Edini med konkurenco ima štirikolesno krmiljenje
Najhitrejši Megane RS se v prenovljeno podobi v teh dneh predstavlja slovenskim kupcem in kot tak dopolnjuje bogato ponudbo Meganove družine, hkrati pa vstopa v precej številčni razred, kjer ne manjka dobre konkurence.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
13. junij 2018 | 7:19:27

Megane RS ima za seboj že več kot 15-letno zgodovino, kar predstavlja dobre temelje in zavezo, da so pri Renaultu spet ustvarili unikatno cestno pošast. V prvi vrsti velja omeniti, da so novo in zdaj že tretjo generacijo RS-a vgradili popolnoma nov 1,8-litrski motor z 205 kW (280 KM) pri 6900 vrtljajih in 390 Nm navora pri 2400 vrtljajih. Kupci bodo imeli priložnost izbirati serijski šeststopenjski ročni ali šeststopenjsko avtomatiko EDC z dvojno sklopko, ki ima vgrajen sistem Launch Cotrol za idealno speljevanje z mesta ter možnost hitrega večstopenjskega prestavljanja navzdol. V primeru dinamične vožnje. 

Za razliko od Megana GT, ki je do zdaj predstavljal najvišjo stopnjo športnosti, oznaka RS prinaša širše boke, 18- ali 19-palčna platišča, za 5 mm k tlom približano karoserijo, spremenjen sprednji odbijač, sredinsko postavljena izpušna cev, spregledati ne gre niti zadnji spojler, difuzor in zavorni sistem znamke Brembo. Športni duh je opazen tudi v potniški kabini, kjer kraljujejo športni sedeži z globokim  ugrezom, športni volan, aluminijaste stopalke, izpostaviti pa velja osrednji multimedijski sistem, ki poleg standardnih nastavitev ponuja prikaz izbrane telemetrije (RS Monitor), v primeru vožnje po stezi, in možnost izbire voznega profila (Multi-Sense).

Megane RS je kot prvi v svojem razredu, ki ima vgrajen sistem štirikolesnega krmiljenja 4Control, kar pomeni, da se med vožnjo za nekaj stopinj pomikajo tudi zadnja kolesa in s tem prinaša izboljšano stabilnost vozila. Ob nakupu Megana RS bo možna tudi izbira podvozja Sport ali Cup (Torsenova mehanska zapora diferenciala), med številnimi novostmi velja omeniti še dejstvo, da so Renaultovci blažilnike opremili s hidravličnimi blokadami hoda oziroma. Z razpršitvijo energije ne da bi jo prenesel na kolo, kar bi se zgodilo z navadno blokado hoda, hidravlične blokade pomagajo preprečevati učinek odboja in nihanja, s tem pa omogočajo optimalen nadzor stika med gumo in cestiščem ter večje udobje.

Poleg vseh tehničnih rešitev ima Megane RS za doplačilo na voljo posebno novo oranžno Tonic barvo  in LED žaromete s svetlobnim snopom, ki seže do 460 metrov, a še bolj impresivne so dodatne LED sijalke vgrajene v odbijač z vzorcem kariraste zastavice, ki poleg vloge dnevnih LED luči opravljajo še funkcijo parkirnih luči, luči za osvetlitev zavoja, meglenk in podpore pri snopu dolgih luči.

Že v tem trenutku pri Renaultu napovedujejo, da konec leta cenik obogatijo z novo in uveljavljeno 300-konjsko Trophy verzijo, za katero naj bi pri Akrapoviču že razvijali primeren izpušni sistem. Do takrat je na voljo običajni 280-konjski RS s ceno 29.390€, izbira EDC menjalnika pa bo nakup podražila za 1700€.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
GrEgEc
Po zunanjosti mislim da nobeden od konkurence ni tako estetski kot je RS.
13.6.2018 9:04:01
aichi
Tole je pa McLaren Papaya oranžna
13.6.2018 12:07:53
skrivo
RS pa 5 vrat. Ajd, to še nekako gre, baje pa bo še huje, saj naj bi bil novi Clio RS mestni terenec; adijo pamet.
13.6.2018 14:29:50

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija