Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Koncepti: Opel GT X Experimental
Oplova električna prihodnost
Pri Oplu so predstavili konceptnega križanca, ki tudi omenjeni znamki vpeljuje v obdobje uporabe električne energije.
Marko Hanželič
22. avgust 2018 | 6:15:00

Druga stvar, ki jo koncept prinaša, je nov pogled na oblikovanje, pa čeprav GT X Experimental vsaj malo spominja na že dobro znanega Adama. Seveda gre za koncept in na koncept sodijo tako matrični LED-žarometi, kot tudi razsvetljena maska hladilnika, nasproti odpirajoča se vrata in odsotnost b-stebrička.

Opel se je odločil, da vizijo svojih prihodnjih avtomobilov utelesi v kompaktnem športnem terencu, dolgem samo 4063 milimetrov (medosna razdalja 2625 mm, širina 1830 mm, višina vključno z anteno 1528 mm). Opel GT X Experimental je grajen na lahki arhitekturi, ima manjši odtis in je postavljen na 17-palčna kolesa, ki so videti veliko večja ter zagotavljajo maksimalno udobje pri vožnji in osupljiv videz. V skladu z obljubo načrta PACE!, da bo do leta 2024 na voljo elektrificirana različica vsakega Oplovega modela, je GT X Experimental avto s povsem električnim pogonom, z elektriko pa ga oskrbuje kompakten litij-ionski akumulator naslednje generacije s kapaciteto 50 kWh in z induktivnim polnjenjem. GT X Experimental se ne pretvarja, da nudi povsem avtonomno vožnjo – kljub temu pa nudi funkcije za avtonomno vožnjo ravni 3, kar pomeni, da lahko zagotovi vse vidike vožnje, le da mora biti voznik pripravljen na poseg in se odzvati v primeru zahteve za posredovanje. Notranjost sicer ponuja futurističen prostor štirim potnikom, pred voznikom pa se razprostira digitalna armaturna plošča. 

Ime GT X Experimental spominja na pionirja med Oplovimi konceptnimi avtomobili: leta 1965 je Opel kot prvi proizvajalec avtomobilov v Evropi predstavil konceptno vozilo, dostopni kupe, ki so ga poimenovali Experimental GT. Dodatni X v imenu poudarja Oplov načrt, da trgu športnih terencev vtisne še močnejši pečat: med Oplovimi vozili, ki jih bodo prodali leta 2021, bo predvidoma kar 40 odstotkov športnih terencev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911
Nesmisel...Opel naj se raje potrudi in čim prej da nekaj električnega v prodajne salone...ti koncepti nikomur ne koristijo
22.8.2018 8:23:54

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija