Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Koncepti: Audi PB18
Za enega ali dva
Pri Audiju so predstavili koncept PB18, ki s svojim imenom že razkriva, kje se bo predstavil javnosti.
Marko Hanželič
24. avgust 2018 | 7:26:15

PB v imenu namreč namiguje na Pebble Beach Concours d'Elegance, PB18 pa je hkrati prvi Audijev koncept za omenjeni dogodek. Študija združuje sposobnosti in značilnosti dirkalnika, kombilimuzine in bojda tudi motocikla, notranjost pa je kljub množici tehnikalij popolnoma podrejena kontroli voznika, zato so se v Ingolstadtu popolnoma odpovedali sistemom avtonomne vožnje.

Pogon predstavlja trojček elektromotorjev, pri čemer je prvi izmed njih namenjen sprednji osi, par pa poganja zadnjo. Skupna moč vseh treh je 500 kW, maksimalen navor dosega 830 Nm, za krajše časovno obdobje pa je na voljo tudi boost do 570 kW. Stotico lahko PB18 doseže že po dveh sekundah.

S 95 kWh paketom baterij ima koncept 500 kilometrov dosega, s pomočjo hitrega polnjenja pa je le-ta napolnjen v petnajstih sekundah. Učinkovitost so pri Audiju izboljšali tudi na račun večje uporabe elektromotorjev pri zaviranju, saj so koluti namenjeni le močnim zaviranjem. 

Posebnost koncepta BP18 je tudi možnost spremembe kokpita na način, da omogoča vožnjo le vozniku ali tudi sopotniku. V prvem primeru je volan v sredini, v drugem pa ga pomaknemo levo in dobimo prostor za dodatnega potnika.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911
95 kWh v petnajstih SEKUNDAH? Ni slabo
24.8.2018 11:41:37
v10power
15s? To je napaka ali to resno mislijo?
24.8.2018 12:15:18
shark911
Napaka,itak...v 15 sekundah bi ga lahko napolnil samo direktno v nuklearki ...pa tehnologija baterij tega itak en omogoča (preveliko segrevanje)...zanimiv se mi zdi tudi razvoj na področju kondenzatorjev,ki bi lahko z izboljšavami delno prevzeli ali nadomestili vlogo baterij v EV-jih...trije zanimivi članki na to temo: https://insideevs.com/skeleton-technologies-presents-ultracapacitors-in-fully-charged-video/....https://insideevs.com/ultra-capacitor-tech-again-touted-as-ev-game-changer/.....https://insideevs.com/geelyvolvo-to-use-maxwell-ultracapacitors-in-phevs/
24.8.2018 13:37:51

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija