Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Lamborghini Aventador SVJ
Bik na steroidih
Italijani so v Montereyu v Kaliforniji predstavili najbolj norega Lamborghinija vseh časov.
Artur Švarc
24. avgust 2018 | 11:30:53

SVJ je tako najbolj potenten Lambo s sredinskim motorjem, ki bo in že premika meje, med drugim so postavili tudi rekord za produkcijske avtomobile na Nurburgringu in to še pred uradno premiero.

Za kabino je nameščen 6,5-litrski V12 brez prisilnega polnjenja, ki premore 770 KM in 720 Nm navora. Do stotice pospeši v 2,8 sekunde, do 200 km/h v 8,6 sekunde in vleče vse do 350 km/h. Slednja številka je enaka kot pri »običajnem« Aventadorju.

Kot Aventador S ima tudi SVJ krmiljenje zadnjih koles za boljšo okretnost pri nizkih hitrostih in dodatno stabilnost pri visokih. Na kolesa moč prenaša sedemstopenjski menjalnik, obuta pa so v Pirelli P Zero Crosa gume.

Glavna razlika je vidna že očem – SVJ je opremljen z drugo generacijo ALA, Lamborghinijeve aktivne aerodinamike, ki je ugledala luč sveta na Huracanu Performante in je še dodatno dodelana, da pomaga dvigniti pritisk k tlom za 40% in zmanjšati upor za 1 %.

Spredaj ima Aventador dve loputi, ki se aktivirata v 500 milisekundah in pomagata zmanjšati zračni upor na ravninah, na zadku pa se loputi zapreta, ko je ALA deaktiviran. Čarovnija se dogaja, ko je ALA aktievn in prepušča zrak skozi zadnje krilce in v odvisnosti od smeri ovinka odpre ali zapre desni ali levi del krilca in tako povečuje pritisk k tlom na strani avta, kjer je najbolj potreben. Na novo so zasnovali tudi vse aerodinamične finese, od nove karbonske strehe in zadnjega roba, ki povem skriva motorni prostor. Spredaj najdemo novi spliter, posebne pragove in tudi nova kolesa.

V Pebble Beachu je Lamborghini predstavil serijo SVJ 63, ki bo imela samo 63 primerkov in je posvetilo začetku tovarne, ki sega v 1963. Pobarvan je v belo-črno kombinacijo z zlatimi poudarki. Običajnih SVJ bo 900, s ceno okoli 450 tisoč evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija