Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Bugatti Divo
Lažji in hitrejši od Chirona, cena 5 milijonov evrov
Za največje presenečenje kalifornijske avtomobilske razstave je poskrbel francoski proizvajalec super športnih avtomobilov. Tam so pred nekaj urami odkrili obraz novega hyper avtomobila, ki je že vnaprej razprodan. Izdelali bodo namreč le 40 primerkov.
Peter Pirkovič
25. avgust 2018 | 9:28:56

Ko smo že mislili, da je Chiron največje čudo zadnjega leta, so pri Bugattiju potihoma ustvarjali novo zverino. No, ne povsem novo. Pri Divu gre za nadgradnjo Chirona, a so oblikovalci pri novincu kar nekaj časa risali nove linije, ki so še bolj všečne in privlačne. Slednji mu je posodil tudi 8-litrski W16 motor s 1500 konji (razlike v moči ni), s čimer Divo zmore do največ 380 km/h (elektronsko omejena hitrost), a hkrati bo menda ponudil boljše vozne lastnosti. Lažji je za 35 kilogramov, zato njegova skupna teža znaša 1996 kg, na zadku ima za slabo četrtino večje krilo (ta meri 1,8 metra) za ustvarjanje večjega potiska k tlom, nov je tudi difuzor, lažja so platišča, obenem pa je na podvozju opravljenih še kar nekaj nadgradenj. Temu primerno se bo Divo odlično spopadel tudi na stezah. Na primer na testni stezi Nardo je bil Divo kar 8 sekund hitrejši. 

Ker takšni avtomobili ne iščejo kupcev, ampak kupci njih, je jasno, da je še pred njegovo uradno premiero v Kaliforniji kvota razprodana. Francozi, ki bodo v naslednjih dveh letih skupno izdelali samo 40 vozil, so pred nekaj meseci pozorno izbrali in na skrivno prvo srečanje povabili nekaj več kot 40 potencialnih kupcev, ki so imeli priložnost kupiti ta izjemni dragulj. Cena zanj je bila zaokrožena na 5 milijonov evrov. In to je še eden od avtomobilov, ki ga ne bomo verjetno nikdar videli na sceni rabljenih vozil. To je predvsem zbirateljski kos in odlična naložba za prihodnost.

Aja, še to. Vas zanima od kod naziv novega Bugattija? Ime so si sposodili od francoskega dirkača Alberta Diva, ki je leta 1928 in 1929 zmagal na dirki Targa Florio in to prav z Bugattijevim dirkalnikom.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
5000000??? Včasih se vprašaš kam gre ta svet, s tem denarjem bi lahko precepili vso podsaharsko Afriko otrok pred črnimi kozami!
25.8.2018 9:58:38
ripmork
5milijonov je res nora cena za tole, pol milijona bi bila realnejša cifra. Še posebej glede na to, kake Ferrarije dobiš za ta denar.
26.8.2018 10:05:06

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija