Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Audi A6
Poplavo terencev Audi bogati z elegantno limuzino
Na slovenskih cestah se danes vozi okrog deset tisoč primerkov Audija A6, a časi, ko je ta avto ustvarjal dobre prodajne rezultate so se močno spremenili. Velik del pogače mu je prevzel segment priljubljenih terencev, a kljub temu bodo v polnem koledarskem letu 2019 uspeli na slovenske ceste poslati 250 vozil. Letos dobrih 100.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
29. avgust 2018 | 11:16:53

cenik.pdf

Osma generacija modela A6 med slovenske kupce najprej prinaša 4,93 metra dolgo limuzino, ki ji čez dober mesec sledi tudi kombi izvedba Avant. Slednja je za odtenek morda še bolj pomembna, saj smo Slovenci bolj usmerjeni v karavane, kar kaže tudi Audijeva prodajna statistika. V zadnjem letu je bilo okrog 60 odstotkov prodanih A6, prav z oznako Avant. A se delež limuzin prav tako krepi, kajti ta postaja v novi generaciji še bolj oblikovno všečna in opazna.

 

Ni nikakršna skrivnost, da je bila ta grajena na osnovi aktualnih modelov A7 in A8, zato od njiju prevzema velik delež tehnologije in visoke stopnje aktivne varnosti. Oblikovno jo je oblikovalska ekipa začinila s številnimi novimi linijami, s katerimi bo na cesti dovolj prepoznavna, a hkrati zelo sorodna z ostalimi brati. A6 je tako dobil znan sprednji del z novo oblikovanimi LED žarometi (laserska LED tehnologija ni na voljo), zaradi boljše aerodinamike so vzvratna ogledala postavljena nekoliko nižje, na robovih vrat bo težko opaziti klasična tesnila, ki so skrita in s tem omogočajo, da v potniško kabino prihaja še nekoliko manj hrupa, tako kot pri vseh ostalih prestižnih bratih pa so za gradnjo uporabili kombinacijo aluminija in jekla. Avto je od predhodnika za odtenek večji, v dolžino je avto zrasel za sedem milimetrov, širši je za 13 milimetrov in 2 milimetra višji. Posledično prinaša tudi nekaj dodatnega prostora, predvsem na zadnji klopi, kjer višji potniki ne bodo imeli težav z upogibanjem glave. Voznikovo delovno okolje je tudi pri Šestici povsem digitalno, vključno digitalnimi merilniki in z velikim 10,1-palčnim infotainmentom iz A7. Pod njim je še en 8,6-palčni zaslon, ki skrbi za klimo in za vnos podatkov v navigacijo ali telefon. 

Prenovljeno podvozje vključuje več aluminija, kar naj bi A6 omogočalo, da se vede kot športni avto in da je hkrati okreten kot precej manjši avto. Volan je bolj neposreden in zdaj vključuje tudi 5-stopinjsko obračanje zadnjih koles. Obračajni krog je zato 1,1 metra manjši kot pri predhodniku in znaša 11,1 metra. Dva od treh motorjev sta v tem trenutku na voljo s štirikolesnim pogonom Quattro, medtem ko je novim kupcem prepuščena izbira klasičnega ali zračnega vzmetenja.

V letošnjem letu bodo Audijevi trgovci model A6 prodajali izključno z dizelskimi motorji, a se paleta bencinski motorjev začne bogatiti že takoj po novem letu. Trenutna izbira obsega dvolitrski 150-kilovatni štirivaljnik 40 TDI (edini brez možnosti Quattro pogona), medtem ko bo občutno več zanimanja za 45 TDI Quattro (3.0 TDI s 170 kW) in za 50 TDI Quattro z 210 kilovati moči. Velja omeniti, da imajo vsi motorji vgrajen blagi hibridni sistem, ki pri hitrostih med 55 in 160 km/h omogoča jadranje in posledično za odtenek nižjo porabo goriva, pod 22 km/h pa se že vklopi sistem Start&Stop. 

Proizvodnja obeh poteka v nemški tovarni Neckarsulmu, kjer se izdelujejo tako rekoč skoraj vsi Audijevi modeli (A8, A7, A6, A5, RS6, R8, A4) in kjer je skoraj 17 tisoč zaposlenih lani izdelalo 193.016 vozil. Prihodnje leto v svoj portfelj dodajajo še verzijo Allroad, napovedan je še prihod modela RS6 Avant, ki bo predstavljal češnjo na vrhu torte in temu primerno visoko ceno. Trenutno najosnovnejša Šestica stane natanko 55 tisoč evrov, medtem ko je Avant v povprečju za 2500 evrov dražji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Lepo jim je uspel. Prodajna uspešnica, zagotovo.
29.8.2018 12:12:32
klemens
Zelo lep. Zame bi bil že osnovni motor dovolj nabrit.
29.8.2018 16:22:13
skrivo
Lepo! Pravi balzam za oči ob poplavi grdih SUVov....
29.8.2018 19:58:54
etilometer
V redu zadevca
29.8.2018 20:04:54
mzoret
Zelo lepo in robustno izpeljan zadek glede na prejšnjo generacijo , ki je imela obupne zadnje luči.
30.8.2018 8:50:03
shark911
Sem bral na dopustu test hrvaške revije Avto Klub...testirali so 3.0 Tdi (286 KM)...zelo pohvalili zelo tiho vožnjo in zelo dobro lego na cesti,tudi pri hitrosti nad 200 km/h...grajali pa dokaj visoko porabo in ta blagi hibridni sistem v povezavi z 8-stopenjskim menjalnikom,ki naj bi deloval čudno in precej neodločno,predvsem pri speljevanju. Tako da nekaj dela jih pri Audiju na tem področju še čaka,če se bodo hoteli približati BMW-ju...
30.8.2018 11:22:38

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija