Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Prenovea: Lexus RC
RC kot veliki bratje
Lexus je malega RC predstavil 2013 v Tokiju, zato je zdaj v času Pariza prava priložnost, da ga osvežijo.
Artur Švarc
30. avgust 2018 | 11:20:23

RC je dobil sodobnejšo podobo po vzoru mlajših Lexusov, nove so luči, ki imajo integriran tudi LED dnevni pas. Spremenjen je tudi vzorec rešetk v maski, vendar ne radikalno, najbolj je to očitno pri RC F Sportu, ki posnema ostale F Sporte. Najmočnejši RC je prav tako postavljen na 19-palčna kolesa, ki jih imata tudi LC in LS.

Na zadku ima RC zdaj nove izstopnike za zrak za zadnjem odbijaču, ki dajejo avtu rahlo bolj agresiven videz in nekaj dodatne stabilnosti. Luči so nove in širše in imajo L grafiko. Nekaj sprememb je tudi v notranjosti, predvsem je opazna iz LC-ja sposojena analogna ura, na sredinski konzoli pa so našli več prostora za kolena.

Prenovljeni RC bo na voljo tudi z nekaj novimi barvami, skupno bodo lahko kupci izbirali med 11 zunanjimi in 7 notranjimi.

Inženirji so se malce igrali tudi z 2-litrskim turbo štirivaljnikom in mu izboljšali odzivnost, dodelali pa so tudi vzmetenje in vgradili nove blažilnike.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Tole je šlo čisto mimo mene; sploh nisem vedel, da od obstaja. Očitno so se Lexusovi designerji leta 2013 nahajali še čisto spodobnih vodah. Razen tistega ogrizka spredaj je videti čisto OK. Kot bi bil na isti osnovi kot GT-86 oz. BRZ, (kar verjetno ni, popravite me).
30.8.2018 14:00:29

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija