Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Predpremiera: BMW Vision iNext
Naslednji električni Bavarec
BMW je predstavil nov električni koncept z dosedaj največjo ledvičko.
Artur Švarc
17. september 2018 | 9:17:59

O nenavadni obliki ni treba izgubljati besed, streha je podaljšana do skorajda navpičnega zadka, spredaj pa na maski vidimo tisto, kar predstavlja BMW, par ledvičk, ki je po velikosti neprimerno večji od vsega do zdaj videnega. In ker gre za električarja, tudi ni rešetk. Luči so tako minimalistične, da jih komajda opazimo, sprednja šipa pa se nadaljuje v panoramsko streho.

Avto je zasnovan kot SAV, z dolgo medosno razdaljo pa obljublja tudi veliko prostora v notranjosti. Ker gre za v večji meri avtonomno vozilo, razen volana in zaslona kaj veliko drugega vozniku ni ostalo. So pa pri BMW-ju zaenkrat tehnične podrobnosti električnega pogona še zadržali zase.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac
A res ne znajo narediti avto z normalno obliko? Potem se pa čudijo, da ne gre v prodajo. Mogoče je pa to namerno, ker hočejo da pride do poloma pri elektriki.
17.9.2018 11:44:50
jjs
Potem ko sem videl Toyoto FCV, Prius IV, BMW i3 in podobne izdelke, me nič več ne preseneti. Dopadljivost očitno ni v ospredju in res je, ko praviš, Rovokopac, kot bi "šprengali" sami sebe... Verjetno bo drugače, ko bo elektrika postala prevladujoča.
17.9.2018 14:32:09
ripmork
Koncepti so vedno divji predogled novih oblikovalskih smernic, ne vem, zakaj bi bilo tokrat kaj drugače. Ponavadi je ravno obratno - številne kritike nad predolgočasnim dizajnom in tem, da so si avti vse bolj podobni kot jajce jajcu. Meni tole zgleda super - prepoznavno, skladno, preproste oblike.... en všečnejših konceptov od bavarcev. i3 je zelo posrečen, očitno bo dobil večjega brata.
17.9.2018 16:39:20

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija