Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Hyundai i20
Prenova prinesla 7-stopenjsko avtomatiko in zmogljivejši turbo motor
Ni najmanjši v Hyundaijevi paleti, a z začetno ceno pod 11 tisoč evrov bo lahko marsikomu predstavljal nekakšno vstopnico v promet. A to še ne pomeni, da bodo z njim nagovarjali samo mlade. V igri so kupci vseh starosti.
Artur Švarc
19. september 2018 | 6:16:00

cenik.pdf

Torej, po Getzu je leta 2009 prišla prva generacija modela i20, po petih letih je sledila nova izdaja in zdaj ponovno prenova aktualne generacije, ki bolj diši na korenito osvežitev. Namreč, i20 je bil tudi v prenovljeni podobi v rokah inženirjev evropskega oddelka Hyundaija in zato tudi nemalokrat opažen na stezi Nordschleife, medtem ko proizvodnja zanj poteka v Hyundaijevi turški tovarni. Vidno osvežen sprednji in zadnji del nadgrajujejo še prevetrena ponudba izbire zunanjih barv in platišč, veliko več nove vsebine pa i20 zdaj prinaša v notranjosti in pod sprednjim pokrovom. Dovolj prostora za štiri odrasle potnike, 326-litrski prtljažnik, vgrajeni novi materiali, izboljšana zvočna izolacija in možnost izbire 7-palčnega osrednjega zaslona (paket Multimedia za 580€) z vgrajeno multimedijsko vsebino (CarPlay in Android Auto) in navigacijo, so poglavitni aduti in dobra podlaga za vse kupce, ki iščejo takšne vrste avtomobil. 

Ko gre za vprašanje tehnike pod pokrovom, se velja ozreti za zanimivo kombinacijo litrskega turbo motorja s 74 in 88 kilovati moči ter sedemstopenjskega dvosklopčnega samodejnega menjalnika, ki se je v kratkem druženju zelo dobro izkazal. Poleg slednjega je na voljo še znani 1,25-litrski bencinski motor s 55 oziroma 62 kilovati moči in le s petstopenjskim ročnim menjalnikom, medtem ko so dizle črtali s seznama. Nabor aktivnih varnostnih pripomočkov, združenih pod oznako SmartSense, novemu i20 prinaša tehnologije, kot sta sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKA), sistem za preprečevanje naleta (FCA), sistem za nadzor voznikove zbranosti (DAW), ki nadzira vzorce vožnje ter tako zaznava voznikovo utrujenost ali neprevidne manevre, bogat paket varnostne opreme pa zaokroža priročen sistem za samodejno zasenčenje dolgih luči (HBA), ki glede na promet samodejno preklaplja snop žarometov.

Cena najosnovnejšega sicer stane 10.990€, a iz izkušenj v preteklih letih je bolj verjetno, da bodo kupci posegali po paketih Style in Comfort, ki imata kar nekaj varnostne opreme na seznamu serijske opreme oziroma je cena doplačila za nekatere dodatke manjša. Več v pripetem ceniku.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Dizlov ni več v ponudbi?
19.9.2018 11:57:14
Jon
Saj ti pise v prispevku da ne...in hvala bogu
19.9.2018 12:34:04
klemens
Ni za kaj spregledal.
19.9.2018 14:40:53

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija