Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Ni za nas: Lincoln Aviator
Veliki ameriški letalec
Po premieri koncepta v New Yorku so zdaj pri Lincolnu pokazali serijsko različico novega Aviatorja.
Artur Švarc
28. november 2018 | 9:34:09

Oblikovalci pravijo, da so veliko elementov počrpali iz svoje zgodovine v letalskem svetu, predvsem ko gre za merilnike in kazalce. Notranjost je tudi drugače bogato luksuzno sestavljena tako, da spominja na stara letala, vseeno pa so tu moderni prijemi kot digitalni merilniki in velik 12,3-palčni zaslon infotainmenta. Ideja letala se nadaljuje tudi na vzorcu usnja na sedežih, ti imajo kar 30 smeri nastavitev in masažo.

Tudi Aviator ima na zunanjosti podobne linije kot njegov večji brat Navigator in ima v prtljažniku še tretjo vrsto z dvema sedežema, ki pa nista polne velikosti.

Bencinski trilitrski twin turbo V6 ima v najboljši kombinaciji 10-stopenjsko avtomatiko in premore 400 konjev in 542 Nm navora ter štirikolesni pogon. Aviator je zdaj prvič tudi na voljo kot plugin hibrid z dodatnim elektromotorjem, ki premore 50 ameriških konjev in več kot 700 Nm navora.

Voznik lahko običajni ključ nadomesti z aplikacijo Lincoln Way, ki prevzame vse njegove funkcije in na daljavo omogoča zagon motorja ali na primer dviganje in spuščanje stekel.

Za hrup v notranjosti bo poskrbel Revel Ultima sistem z 28 zvočniki. Avto prihaja v ameriške salone pomladi prihodnje leto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija