Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Prenova: Ford Ranger
Novo dizelsko srce za Rangerja
Pri Fordu so prenovili svoje delovno živinče in mu namenili tudi nov dvolitrski pogonski agregat.
Artur Švarc
23. januar 2019 | 17:47:00

Prenova je Rangerju prinesla nekaj oblikovnih sprememb, kot sta spremenjen sprednji odbijač in nova maska hladilnika, več novosti pa je pod samo pločevino. Omeniti velja sisteme za preprečevanje trka s prepoznavo pešcev, sistem za pomoč pri parkiranju in prilagodljiv tempomat. 

Precej več izbire je tudi na področju uporabljenih materialov v notranjosti, kjer si je pri različici Ranger Limited mogoče omisliti tudi sedeže v usnju, del serijske opreme pa je v vsakem primeru infozabavni sistem SYNC3.

V motorni paleti je glavna novost dvolitrski EcoBlue štirivaljnik, ki se lahko pohvali z devet odstotko boljšo ekonomičnostjo, če pri svojem delu sodeluje z desetstopenjskim samodejnim menjalnikom. Na voljo bo sicer v dveh različicah, in sicer z 96 kW (130 KM) ter 340 Nm največjega navora ter s 125 kW (170 KM) in 420 Nm največjega navora.

Zamenjava je doletela tudi stari 3,2-litrski TDCi, ki ga je nadomestil biturbo z oznako EcoBlue,