Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Toyota RAV4
V dveh tednih navdušila že 96 Slovencev
Letošnja Toyotina modelska ofenziva se je začela s priljubljenim terencem, ki kupcem zdaj predstavlja v peti generaciji. Vodilni možje priznavajo, da jim je popoln fokus hibridna pogonska tehnika, zato bi si želeli, da bi bilo v prihodnje sto odstotkov prodanih vozil opremljenih prav s to tehnologijo, ki ji Japonci posvečajo največ svojega časa.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
15. februar 2019 | 7:01:56

A na tem izpitu so že padli, saj so nam postregli s podatkom, da se je, od skupno 96 vozil, šest kupcev odločilo za klasični bencinski pogon. Do konca leta nameravajo na slovenske ceste spraviti skupno okrog 450 vozil. RAV4 je še eden od Toyotinih predstavnikov nove dobe, ki je postavljen na novo NGTA platformo, ki ji omogoča več novih tehnologij in boljše vozne lastnosti. O tem bomo podrobneje poročali v prihodnjih mesecih. Avto je v novi generaciji za nekaj centimetrov krajši in v dolžino meri natanko 4,6 metra, dodatne 3 centimetre je dobil pri medosni razdalji (2,69 m) in še en centimeter pridobil v širino (1,85 m). Dimenzijska prevetritev se najbolj pozna na prostorskem udobju zadnje klopi in v prtljažniku, ki v osnovi meri 580 litrov. Podoba notranjosti je dokaj všečno zastavljena, armaturna plošča je postavljena malenkost nižje zaradi boljšega pregleda med vožnjo, sredinska konzola ima na vrhu nameščen osrednji 8-palčni zaslon (opcija) z izboljšanim multimedijskim vmesnikom Toyota Touch 2, na prvi pogled pa je dovolj dobro odmerjen tudi prostor za odlaganje.

Največji poudarek pri tem avtomobilu je tehnika. V ospredje postavljajo hibridni pogon nove generacije. Pod sprednjim pokrovom je vgrajen 2,5-litrski bencinski motor, za dodatno moč skrbi elektromotor, za prenos moči pa nekoliko izboljšana verzija CVT menjalnika. V hibridni izvedbi je RAV4 na voljo s pogonom na sprednji dve kolesi ali s pogonom na vsa štiri kolesa (i-AWD). Pri slednjem so izboljšave predvsem pri večjem prenosu navora na zadnji kolesni par (do 80 odstotkov). Za potrebe vožnje po terenu je na voljo še program vožnje Trail, ki s pomočjo elektronike posnema delovanje delne zapore diferenciala oziroma ustavi vrtenje kolesa z zmanjšanim oprijemom ter ves navor nameni kolesu, ki ima največ oprijema. S štirikolesnim pogonom skupna sistemska moč znaša 163 kilovatov, pri dvokolesno gnani verziji pa je sistemska moč nižja za 3 kilovate. Omembe vreden je tudi podatek, da nova platforma prinaša izboljšano porazdelitev teže (51:49). Kot že omenjeno, je v ceniku na voljo tudi RAV4 z bencinskim pogonom. V tem primeru ima vgrajen dvolitrski štirivaljnik s 129 kilovati in tudi pri njem bodo kupci izbirali dvo ali štirikolesni pogon.

Še preden zapišemo nekaj besed o ceni velja omeniti, da je povprečna cena RAV4 v lanskem letu znašala 36.075€, kar 96 odstotkov vseh prodanih primerkov pa je bilo opremljenih s hibridnim pogonom. V novi izdaji začetna cena tega znaša 33.300€ in sega vse do 40 tisoč evrov. Izbira verzije s štirikolesnim pogonom pomeni dodatek na ceni v višini treh tisočakov. RAV4 z dvolitrskim bencinskim motorjem je osnovi nekoliko cenejši, saj se  cena zanj začne pri slabih 29 tisoč evrih. Izbira opreme je precej pestra, preskoki med paketi pa ne tako zelo veliki. Omenjenim rednim cenam pri Toyoti ponudijo še 1500 evrov popusta ter kasko zavarovanje za en evro za prvo leto. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jurica.kocina
kaj pa subvencija?
15.2.2019 8:44:48

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija