Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: McLaren GTR
Najbolj nori McLaren za steze
Ko je McLaren naredil Senno, je bil avto na meji cestne legalnosti – potem pa so se odločili narediti še zadevo za dirkaške steze.
Artur Švarc
11. marec 2019 | 8:39:05

Koncept Senna GTR je bil predstavljen lani v Ženevi, leto dni pozneje so Angleži pokazali končno različico. Avto sledi slavnemu predniku F1 GTR in zdaj tudi že skoraj ponarodelemu P1 GTR.

Glavna razlika med konceptom in serijskim primerkom je v velikosti. Zadnjega krila, se razume, ki je še večje od tistega lanskega. Še malce predrugačene so stranice, ki segajo do zadnjega difuzorja in sprednji spliter. MCLaren pravi, da je to njihov najbolj aerodinamično učinkovit avto vseh časov.

Sila, ki pritiska avto k tlom, je kar 1 tona, kar je kar nekaj več od cestnega Senne, ki premore 800 kg pritiska k tlom. V primerjavi z njim je GTR tudi nekoliko nižji in širši, osnovna teža pa je 1.188 kilogramov.  

Avto je obut v 19-palčna kolesa z gumami 280/650 spredaj in 325/705 zadaj. Za kolesi so kovane aluminijaste zavorne čeljusti s šestimi bati spredaj in štirimi zadaj.

McLaren je v Senno GTR namestil novo aluminijasto vzmetenje, ki ga uporablja tudi v GT3 programu.

Avto poganja 4-litrski twin turbo V8 z 826 KM, kar je 25 konjičev več kot pri običajnem Senni.

McLaren je ceno za Senno GTR napovedal že lani in se ni spremenila – 1,27 milijona evrov po današnjem tečaju. In čeprav se proizvodnja že začenja, je vseh 75 primerkov že prodanih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911
Ne razumem teh številk pri teh superšportnikih...naredili jih bodo samo 75?....ok,eskskluzivnost pa to...ampak tudi če bi jih naredili 500 ali 700,bi bil avto še vedno enako ekskluziven,oni pa bi precej več pokasirali
11.3.2019 12:47:08

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija