Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Posebne izdaje: Aston Martin DBS 59
Vrnitev v Le Mans
Aston Martinova divizija Q bo izdelala 24 primerkov v počastitev 60-letnice zmage v Le Mansu.
Artur Švarc
19. april 2019 | 9:37:00

David Brown je legendarno znamko prvič pripeljal v Le Mans leta 1942, ko so nastopili z DB2. Deset lete pozneje je DBR1 s Shelbyjem in Salvadorijem dobil 24 ur Le Mansa, dvojno zmago pa sta v drugem avtomobilu začinila Frere in Trintignant. Ob 60 letnici bo Q oddelek naredil 24 DBS Superlegger pod oznako DBS 59.

Avtomobili so obarvani v Aston Martinovo Racing Green barvo z bronastimi detajli in rumenim podtonom na značkah, obrobi maske in zavornih čeljustih, 21-palčna kolesa pa spet, nakazujejo bronasto barvo.

V notranjosti so v kostanjevi rjavi in črni poustvarili originalno podobo DBR1. Lopatke menjalnika na volanu so v bronasti barvi, v sedež je všit tudi logotip dirke 1959. Za doplačilo vam pri Astonu dodajo še repliko dirkaške čelade iz tistega časa in očala, rokavice in modri kombinezon kot ga je nosil Carrol Shelby.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija