Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Prenova: Land Rover Discovery Sport
Z novim modelnim letom tudi elektrifikacija
Najcenejši Land Rober je dobil za novo modelno leto kar nekaj popravkov, glavna je menjava platforme in elektrika.
Artur Švarc
22. maj 2019 | 9:59:02

Disco Sport je po novem postavljen na novo Premium Transverse Architecture, ki si jo deli z Evoqueom. Večina motorjev je zdaj opremljenih z lahkim hibridnim 48-voltnim sistemom , ki z  dodatnim regeneratorjem izgubljene energije, ki jo spravlja v baterijo in potem elektromotor pomaga pri pospeševanju, kar pripomore k manjši porabi goriva. Kasneje se bo paleti pridružil tudi priključni hibrid s trivaljnim in štirivaljnim motorjem.

Na zunanjosti razen optike  luči in maske drugih sprememb ni opaziti, je pa toliko bolj očitno v notranjosti, kjer so nadoknadili zaostanek za novimi modeli. Notranjost se zgleduje po večjem Discoveryju. Poslovil se je vrtljivi gumb, ki ga je zamenjala običajna ročica, veliki zaslon infotainmenta in sama oblika armaturke pa je praktično enaka kot pri večjem bratu.

Med pripomočki je tu zaslonček v vzvratnem ogledalu kot ga ima Evoque, tu je tudi Ground View, ki omogoča pogled pod avto za vožnjo po terenu. V kabini je 6 USB vtičnic, za poln avto ljudi s praznimi mobilniki, ne manjka pa niti brezžično polnjenje.  Infotainment zdaj podpira Android Auto in Appe CarPlay preslikavo zaslona, med opcijami pa najdemo tudi masažne sedeže in prilagodljivi tempomat.

Prenovljeni Discovery Sport v prodajo pride letošnje poletje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija