Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Lexus UX
Ta avtomobil bo Lexusu okrepil prodajne številke
Odgovorni pri Lexusu pravijo, da veliko stavijo na novi UX, ki bo v njihove prodajne salone privabil veliko več potencialnih kupcev, morda tudi na račun cene. Namreč, začetna cena tega je postavljena pod 30 tisočaki in je tako hkrati tudi najcenejši Lexus v ponudbi.
Artur Švarc
29. maj 2019 | 6:24:00

cenik.pdf

UX je najmanjši terenec v ponudbi tega japonskega proizvajalca, ki je grajen na enaki platformi kot Toyota Corolla, čeprav so razvojniki še pred začetkom razvoja na tej pripravili nekaj nadgradenj. Rezultat tega je urbani športni terenec, ki bo večino časa vozil po asfaltni podlagi, a se ne bo ustrašil stika z makadamsko podlago. Temu primerno je na voljo tudi štirikolesni pogon (enak kot pri Toyoti Priusu), ki bo kupca dodatno stal 1550€, a bo pogoj izbira hibridnega pogona. 

Torej, 4,49 metra dolg UX, z medosno razdaljo 2,64 metra, bo na voljo s klasičnim dvolitrskim bencinskim motorjem s 125 kilovati in s samodejnim CVT menjalnikom (oznaka 200), druga in med kupci bolj priljubljena izbira pa bo hibridni pogon (oznaka 250h), v sestavi dvolitrskega bencinskega motorja in elektromotorja. Skupna sistemska moč tega pogonskega sklopa znaša 135 kilovatov in tudi pri tem bo za prenos skrbel CVT menjalnik. Pri različici F Sport je možnost izbire prilagodljivega vzmetenja AVS (dodatek 1050€), ki še dodatno pripomore, da je vožnja z UX natančna. Več o tem bomo poročali, ko se bomo z njim spoznavali v nekoliko daljšem obdobju. 

Notranjost je po Lexusovih merilih dodelana in na prvi pogled precej všečna. Oblika armaturne plošče ima korenine zasidrane pri večjih modelih, a bolj kot me je znova presenetila izjemna precizna in kakovostna končna izdelava ter uporaba izbranih materialov. Med drugim lahko kupec, za doplačilo, naroči posebno različico usnja, ki ima površinsko strukturo takšno kot japonski ročno izdelani papir Washi (dodatek 200€), medtem ko usnjeni sedeži lahko nosijo znan japonski vzorec Sashiko, ki ga šivilje uporabljajo za pripravo kimona. Skratka, teh detajlov je v novem UX-u veliko. A z uporabniške plati velja omeniti osrednji 8- ali 10,3-palčni osrednji zaslon, multimedijsko vsebino se upravlja preko izboljšane drsne podlage, dodatno pa so na voljo tudi digitalizirani merilniki. UX dimenzijsko primerja z Audijem Q3, Volvom XC40 in Mercedesom GLE ima v potniški kabini dobro odmerjen prostor za dva oziroma štiri potnike. Manj se s prostornostjo UX izkaže pri prtljažnem delu, ker je v osnovi na voljo le 371 oziroma 327 litrov, v kolikor je to različica s štirikolesnim pogonom.

Na voljo bo v 11 različnih zunanjih barvah, kjer najbolj izstopajo kaki zelena, nebesno modra in karneolsko oranžna, k izboljšanju aerodinamike delno pripomorejo še posebej oblikovana platišča, blatniki in zadnje luči, ki so tudi v vlogi usmerjevalnika zraka. Avto bo na voljo s sedmimi paketi opreme, cene zanj pa so postavljene v razponu od 29.950€ do 50.950€. V letošnjem letu želijo na naše ceste poslati vsaj 85 primerkov, ti pa bodo povečini opremljeni s hibridnim pogonom.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Alfafil
Kaj vem, prtljažnik velik minus.
29.5.2019 19:15:20
911
Perfekten strojček.
31.5.2019 8:50:10

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija