Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Prenova: Mazda2
Prenova za Mazdo2
S prenovo je Mazda2 dobila nove asistenčne sisteme in tehnične dobrote, hkrati pa na japonskem tržišču ne bo več v prodaji kot Demio.
Marko Hanželič
18. julij 2019 | 13:41:31

Tudi za domače kupce bo Mazdin kompaktni primerek odslej Mazda2, kot jo poznamo v Evropi in drugje po svetu, v ZDA pa je v prodaji tudi kot Toyota Yaris. Ne glede na ime bo prenovljena dvojka dobila manjše lepotne popravke, več novosti pa je v notranjosti, ki je med drugim bogatejša za bolj ergonomične sedeže v sprednji sedežni vrsti.

Med tehničnimi bombončki velja omeniti prilagodljive LED-žaromete, 360-stopinjski komplet kamer za lažje parkiranje in manevriranje ter sistema za prepoznavo prometnih znakov in držanje voznega pasu. Za doplačilo so na voljo tudi ogrevan volanski obroč, električna nastavitev voznikovega sedeža, radarski tempomat in samozatemnitveno vzvratno ogledalo.

V Evropi bo prenovljena Mazda2 na voljo z 1,5-litrskim bencinskim štirivaljnikom, ki lahko zmore 75 ali 90 KM, motor pa je povezan s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, v primeru močnejšega primerka lahko tudi s šeststopenjskim samodejnim. Na Japonskem bo Mazda2 na voljo tudi z 1,8-litrskim dizlom in štirikolesnim pogonom.

Začetek prodaje na Japonskem je napovedan za 12. september, v Evropi pa bomo na prenovljeno Dvojko morali počakati do začetka prihodnjega leta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911
Naredijo zelo lep in všečen avto,potem pa z obupno grdo armaturko vse zajebajo....
18.7.2019 19:05:37

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija