Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Najdražji Pagani do zdaj
Novosti   |   Premiera: Pagani Huayra Roadster BC
Najdražji Pagani do zdaj
Italijani so dan po napovedi razkrili svoj najdražji model do zdaj – za Huayro Roadster BC bo treba odšteti kar 3,15 milijona evrov.
Artur Švarc
1. avgust 2019 | 7:32:00

Avto poganja AMG-jev 6-litrski V12 s 596 kW (811 KM) in 1050 Nm navora. To je kar lep prirastek moči v primerjavi s kupejevskim BC, ki premore le 560 kW (762 kM). Moč se prenaša na zadnji kolesni par preko sedemstopenjskega Xtracovega sekvenčnega menjalnika z enojno sklopko, ki zmanjša težo v primerjavi z dvojno konfiguracijo za kar 35 %. Skupna teža avtomobilčka znaša le 1217 kilogramov.

Gre tudi za lego v ovinkih – Roadster BC zdrži 1,9G kotnih pospeškov, za primerjavo, Bugattijev Chiron le 1,5G. Delna zahvala gre tudi na račun Pirellijevih PZero Trofero R gum, narejenih posebej za Paganija. Uradne številke pospeška do stotice niso sporočili, je pa podobno kot pri kupeju kar nekaj desetink pod tremi sekundami.

Pagani bo naredil vsega 40 primerkov Roadsterja BC.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija