Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Land Rover Defender
Druga generacija bo še drugič legenda
Land Rover je v Frankfurtu pravkar predstavil Defenderja, ki je dovršeno oblikovan in ob enem popoln terenski stroj.
Artur Švarc
10. september 2019 | 10:07:00

Prvič po dolgih desetletjih je Defender dobil nov začetek z drugo generacijo. Defender ni le robustni terenec, pač pa tudi poln napredne tehnike, med drugim se softver posodablja preko interneta, na voljo pa bo tudi kot priključni hibrid. In prvič v zgodovini bo Defender na voljo tudi v ZDA. Defender bo na voljo tako kot predhodnik kot trivratni 90 in petvratni 110. Manjši bo imel pet ali šest sedežev (šesti je postavljen spredaj med oba glavna sedeža namesto sredinske konzole), večji 110 pa pet ali šest tako kot manjši ali sedem v konfiguraciji 5+2.

Avto bo na začetku na voljo z dvema 2-litrskima SD4 dizloma, štirivaljnim turbo dvolitrskim bencinarjem in 3-litrskim turbo vrstnim šestvaljnikom. Plugin Defender prihaja prihodnje leto.

Dizla ponujata 200 oziroma 240 KM, 2-litrski bencinski motor razvija 300 KM, 3-litrski pa še 100 več. Slednji bo Defenderja 90 do stotice pospešil v samo 5,7 sekunde, večji 110 pa potrebuje desetinko več. Vsi štirje motorji imajo osemstopenjski samodejni menjalnik. Moč se prenaša na vsa štiri kolesa, tu je tudi hišni Terrarin Response 2 sistem in ročna zapora centralnega ter samodejna zapora zadnjega diferenciala. Med opcijami si lahko kupci omislijo tudi zračno vzmetenje. Tako kot bolj komfortni bratje bo tudi Defender imel možnost nastavljanja višine podvozja z največjim odmikom 30 centimetrov.

Za premgaovanje ovir je spredaj kot 38 stopinj, zadaj 40 stopinj, na sredini pa 28 stopinj, kar pomeni, da je na sredini Defender tudi boljši od Jeepa Wranglerja Rubicon. Defender lahko tudi brodi po vodi do globine 90 centimetrov, za dodatno pomoč pa je tu pogled ClearSight Ground Vier, ki smo ga spoznali že na Evoqueu.

Novi Pivi Pro infotainment deluje takoj ob zagonu motorja, z voznikom sodeluje preko 10-palčnega zaslona. Na trg najprej kot rečeno prihaja večji 110, v začetku 2020 sledi manjši 90. Oba modela sta na voljo s trdo streho, polno panoramsko pomično streho, ali platneno pomično streho. Kupci lahko izbirajo med kar 170 dodatki in štirimi nivoji opreme, S, SE, HSE in First Edition.

Cel kup paketov prinaša različne nadgradnje za različne namene. Explorer Pack tako dodaja snorkel in stranske nosilce za opremo. Adventure Pack ima 6,5-litrski rezervoar za vodo, kompresor za zrak in stranske nosilce. Country Pack ima dodatna odlagalna mesta, medtem ko ima Urban Pack estetske dodatke in pokrov rezervnega kolesa na zadku. Na seznamu dodatkov sta tudi vitel in strešni šotor.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
don CONSIGLIO
UAU!
10.9.2019 14:07:38
2fast4y
Od strani je kot Škoda Yeti...
10.9.2019 21:36:40

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija