Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Koncepti: Mercedes Vision EQS
Noč bo svetla
Mercedes je v Frankfurtu predstavil koncept EQS z veliko zunanje svetlobe.
Artur Švarc
10. september 2019 | 11:03:00

EQS je vizija električnega Razreda S v neki bližnji ali malo manj bližnji prihodnosti. Koncept poganja par elektromotorjev, po eden za vsako os, med njima so v dno položene baterijske celice.

350 kilovatov je skupna moč motorjev, dosega je za 700 kilometrov, s 350-kilovatnim polnjenjem si 80 % napolnjenosti povrne v 20 minutah. A ni pogon tisti, ki opozarja na ta koncept, pač pa oblikovni jezik, ki so ga pri Mercedesu poimenovali One Bow. Začne se z osvetljeno masko in potem lokom, ki se pne od nosu do zadka in s svetlobo prav tako ločuje dva odtenka barve na zunanjosti. Zdi se, kot da črni zgornji del plava na srebrnem spodnjem.

Na maski je 940 LED diod, na zunanjem robu pa par digitalnih žarometov s 3D lebdečim efektom. Na zadku je diod 229, oblikovanih v Mercedesove zvezdice. Oblikovni prijem smo videli že pred časom na dirkalniku v F1, le da so tam, z izjemo ene rdeče za Nikija Laudo, srebrne.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija