Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Mitsubishi L200
Nov začetek in naskok na prvo mesto med poltovornjaki?
Mitsubishi L200 je v zadnjih nekaj letih precej pridobival na priljubljenosti med kupci, kar potrjuje dejstvo, da je bil ves čas, vsaj pri nas, na prodajni lestvici, takoj za Fordom Rangerjem. Zdaj se slovenskim kupcem predstavlja v popolnoma novi izdaji, kateri so Japonci namenili tudi nov motor.
Peter Pirkovič
13. september 2019 | 7:17:00

cenik.pdf

Precej bolj agresiven zunanji dizajn, bo brez dvoma prvo spoznanje, da je L200 šel skozi korenito prenovo. Na sprednjem delu bodo opazne minimalistična svetila (za doplačilo tudi LED) in nekoliko dvignjen pokrov motorja, prav tako bodo tudi zadnje luči po potrebi opremljene z LED tehniko, opazne oblikovne spremembe pa so se zgodile še v potniški kabini, kjer so gumb za zagon motorja malce nenavadno pomaknili povsem na levo stran, sredinsko konzolo opremili z večjim in vsebinsko pestrejšim osrednjim zaslonom, na sploh pa poskrbeli, da bo okrog voznika dovolj odlagalnih mest. 

L200 je v dolžino pridobil 20 mm in zdaj meri 5215 oziroma 5305 mm, a tega ne bo opazil skoraj nihče, je pa zato veliko bolj dobrodošla informacija, da so pri Mitsubishiju ponudili možnost večjih 18-palčnih platišč in da so zamešali štiri nove barve zunanjosti (rdečo, oranžno, grafitno sivo in diamantno belo). Največja tehnična sprememba je zamenjava 2,4-litrskega motorja z novim 2,2-litrskim dizelskim štirivaljnikom, ki razvija 110 kilovatov in 400 Nm navora. V osnovi bo na voljo s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, za 1500€ doplačila pa kupec dobi možnost povezave s samodejnim 6-stopenjskim menjalnikom. V novi izdaji L200 ohranja kopico preverjenih tehničnih rešitev, ki bodo prišle v pomoč v primeru vožnje po neutrjeni podlagi. Pogon je sicer speljan na zadnja kolesa, a ima voznik možnost vključiti delovanje štirikolesnega pogona (4WD), zaporo sredinskega in zadnjega diferenciala ter vklop reduktorja, za najzahtevnejše premagovanje terena. Obenem je L200 dobil še sistem HDC oziroma pomoč pri spustu po strmini in »offroad mode« stikalo, kjer se izhodna moč motorja, nastavitve prenosa in zaviranje ustrezno prilagodijo. Pri samodejnem menjalniku ta funkcija vpliva tudi na prestavna razmerja.

Z novo izdajo je Mitsubishijev poltovornjak opremljen tudi z bogatim naborom varnostne opreme. Na voljo so sistem blaženja naletov spredaj (FCM), samodejno uravnavanje snopa žarometov (AHB), opozorilo na zapuščanje voznega pasu (LDW), opozorilo na mrtvi kot (BSW), opozorilo na prečni promet za vozilom (RCTA), pomoč pri menjavi voznega pasu (LCA), ultrazvočni sistem blaženja nenamernega pospeševanja (UMS) in sistem kamer (MAM). Tako drugod po svetu kot v Sloveniji, bosta v prodaji na voljo različici z enojno oziroma dvojno kabino, od tega pa bo odvisna tudi dolžina kesona (1520 mm pri dvojni in 1850 mm pri enojni kabini), medtem ko se nosilnost ojačanega kesona vrti okrog tone. Z znanimi paketi opreme, se L200 cenovno postavlja na razmeroma zanimivo točko, ko začetna cena znaša 22.900€ za različico z enojno kabino in 24.400€ za najbolj priljubljeno izvedbo DoubleCab.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija