Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Koncept: Toyota LQ
Avto, ki pozna in razume voznikova čustva
Toyota je te dni predstavila nov koncept LQ, avto, ki z napredno tehnologijo ustvarja čustveno vez z voznikom. Gre za nadgradnjo že videne Toyote Concept-i, vozilo pa je opremljeno z možnostjo avtonomne vožnje četrte generacije in tehnologijo Yui, interaktivnim vmesnikom z umetno inteligenco, ki notranjost kabine prilagaja voznikovemu psihofizičnemu stanju.
Urša Prosenjak
13. oktober 2019 | 7:49:00

»Napredna tehnologija nam omogoča, da vozilo prilagodimo vsakemu kupcu posebej,« pojasnjuje vodja razvoja LQ Daisuke Ido. »Z LQ smo dosegli natanko to in tako se lahko avto in voznik še boj povežeta.«

Yui namreč lahko avtomatsko predvaja določeno zvrst glasbe glede na okolje in hkrati priskrbi informacije o temah, ki zanimajo voznika. Notranjost vozila se ponaša z OLED paneli in svetlobnimi trakovi vgrajenimi v tla in strop z namenom komunikacije z voznikom. Svetloba namreč spreminja barvo glede na način vožnje. Z osvetlitvijo tudi Yui nakaže, s katerim potnikom komunicira.

Funkcija Digital Micromirror Device s projiciranjem slik na cesto pred sabo omogoča komunikacijo vozila z ostalimi udeleženci v prometu. 

Z novim konceptom želi Toyota nadgraditi izkušnjo vožnje ter ji dodati čustveno komponento.

LQ bo razstavljen na Future Expo v okviru tokijskega avtomobilskega salona med 24. oktobrom in 4. novembrom. V nadaljevanju pa Toyota pripravlja dogodek  Toyota Yui Project Tours 2020, testne vožnje, ki bodo potekale med junijem in septembrom prihodnje leto ter omogočile širši javnosti, da preizkusi nov koncept interaktivnega avta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Pri azijskih proizvajalcih sem vedno občudoval sposobnost izumljanja novih potreb, za katere še včeraj nismo vedeli, da obstajajo.
14.10.2019 7:53:18

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija