Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Audi E-Tron Sportback
Električni terenski kupe
Audi je v Los Angelesu predstavil dolgo napovedovano različico E-Trona.
Artur Švarc
20. november 2019 | 7:07:00

Mogoče na prvi pogled avto niti ne deluje pretirano »električen«. No, kljub temu ima enak pogon kot standardni E-Tron, le da je z enako baterijo boljši doseg – 446 kilometrov, kar je za 35 kilometrov več. Eden od razlogov je seveda tudi bolj aerodinamična oblika, ki sama prinaša 10 kilometrov več dosega. Prtljažnik je posledično seveda nekoliko manjši in meri 614 litra.

Glavni bonbonček E-Trona Sportback pa so njegove digitalne matrične LED luči, katerega srce je majhen čip z milijon mikro zrcali. S pomočjo elektrostatičnega polja se lahko vsako zrcalce nagne do 5000-krat v sekundi, rezultat te znanstvene fantastike pa je, da lahko E-Tron osvetljuje točno določene točke na cesti ali izven ceste. Luči lahko projicirajo tudi podobe.

Avto prihaja na trg prihodnjo pomlad z Edition One različico.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Pri (tudi!) Audiju se lepo vidi, da se RES splača delati Sportback izvedenke ZGOLJ pri največjih modelih - torej poleg zdaj E-Trona še Q8. Tistega Q3 , kot Sportbacka jasno, sploh ne moreš jemati kredibilno - ko vidiš omenjena dva.
20.11.2019 14:35:16

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija