Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Volkswagen Transporter 6.1
Nič več bencinskih motorjev, prodaja še vedno blesti
Pri Volkswagnovemu oddelku gospodarskih vozil so v svoj portfelj dodali osveženega Transporterja, ki še vedno ostaja na vrhu priljubljenosti v tem segmentu. V polnem letu bodo prodali tisoč primerkov, več kot polovica pripada poslovnim uporabnikom, precej visok pa je delež zasebne rabe. Pri slednjem prevladuje izvedba Multivan.
Peter Pirkovič
21. november 2019 | 11:51:00

Volkswagen ima s kombijem z oznako T zelo dolgo in bogato zgodovino. Vse se je začelo leta 1950 z modelom T1, po sedemdesetih letih, šestih generacijah ter nekaj milijonov prodanih primerkov po vsem svetu, je v tem letu prišel čas za novo posodobitev. Tokrat ne gre za novo generacijo, pač pa nekakšno tehnološko prilagoditev, ki to vozilo še bolj približuje klasičnim avtomobilom.

 

Dimenzije so ostale na enaki ravni kot doslej, opazna je rahla oblikovna prenova na sprednjem delu, v obliki novi žarometov, ki imajo za doplačilo vgrajeno tudi LED tehniko, preblikovan je tudi sprednji odbijač, spremembe so na zadnjih lučeh, prevetrena je ponudba platišč, s prenovo pa so se ob straneh na sprednjem delu pojavili napisi različic tega modela. Prav tako ni nepomembno dejstvo, da so se je dopolnila tudi barvna paleta, tako pri klasičnem kot dvobarvnem lakiranju. 

Veliko več vsebine je v potniški kabini. Nemci so uporabili številne kakovostnejše materiale, ki posredno pripomorejo k izboljšani zvočni izolaciji, vgrajeni so USB-C vmesniki in 230-voltna vtičnica, za svetlobo v potniškem prostoru skrbi LED osvetlitev, še največ poudarka pa je v tokratni prenovi namenjenega voznikovemu delovnemu okolju. Armaturna plošča je v celoti preurejena, prinaša več oblikovne svežine, nov volan, nekaj odlagalnih mest, a za uporabnike bo morda najbolj dobrodošla novost v obliki digitalnih merilnikov, ki jih poznamo iz ostalih koncernskih modelov (10,25-palčni zaslon). Polega tega bo sredinsko konzolo za doplačilo krasil še 9,2-palčni zaslon na dotik s posodobljeno multimedijsko vsebino MIB3. Ta med drugim prinaša dostop do spletnih storitev (vgrajena e-SIM kartica), brezžično povezovanje pametnih telefonov (Apple CarPlay in Android Auto), glasovno upravljanje, navigacijo s samodejno posodobitvijo in še veliko drugih uporabnih dodatkov.

Pri izbiri pogonov se  ponudba koncentrira zgolj na dizelske motorje. Bencinske motorje so črtali iz ponudbe in čeprav so pri Volkswagnu predstavili še elektrognanego verzijo, ta v Sloveniji vsaj za zdaj ne bo naprodaj. Torej, pri dizlih so v ceniku dvolitrski štirivaljniki z 81, 110 in 146 kilovati moči, pri nekaterih pa bo možna kombinacija samodejnega DSG menjalnika ali štirikolesnega pogona. Obenem ima Volkswagnov kombi posodobljeno tudi aktivno varnost. Od večjega Crafterja je dobil asistenco za bočni veter in sistem za enostavnejšo vzvratno vožnjo s prikolico, izboljšan je aktivni tempomat in sistem za samodejno zaviranje v sili, ki prepoznava tudi pešce in kolesarje.

Kupcem so na voljo v osnovi štiri verzije, s krajšo ali daljšo medosno razdaljo. Transporter, Multivan, Caravelle in avtodomarska California. Cene so se v povprečju povišale od 800 do 1200 evrov, odvisno kombinacije. Teh jih je več kot tisoč.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija