Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Mercedes-Maybach GLS 600
Ko Mercedesov prestiž doseže svojo skrajno točko
Nemški proizvajalec je v kitajskem mestu Guangzhou predstavil še svojo tretjo novost te dni. Gre za nadgradnjo največjega terenca GLS, ki so mu dodali oznako Maybach, to pa pri Mercedesu pomeni najvišjo stopnjo prestižo in hkrati tudi najvišjo ceno.
Peter Pirkovič
22. november 2019 | 6:16:00

Oznaka GLS 600 ima pomembno noto, saj je pod pokrovom štirilitrski V8 motor s 410 kilovati moči, prenos moči kakopak poteka preko samodejnega devetstopenjskega menjalnika na vsa štiri kolesa, še bolj osupljiv pa je podatek, da navkljub 2,7 tone skupne teže, Mercedes-Maybach zmore dosegati zavidljive šprinterske predstave. Od 0 do 100 km/h v 4,8 sekunde, najvišja hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h.

V potniški kabini je prostora za štiri potnike, čeprav pri Mercedesu ponujajo opcijo dodatnega zasilnega sedeža. V tem avtomobilu bosta najbolj uživala potnika na dveh samostojnih sedežih v drugi vrsti, ki se po potrebi spremenita v počivalnik. Voznikovo delovno okolje je znano, v prvi vrsti velja omeniti MBUX, dvojni zaslon in kopico naprednih rešitev, ki jih že poznamo. Maybachu so v tem primeru še sistem Air Balance, za zagotavljanje svežega zraka v kabini, za lažji vstop in izstop so namestili dodatne stopnice, ki se aktivirajo ob odpiranju vrat, prezreti ne gre niti dvobarvno lakiranje in možnost izbire 23-palčnih platišč. 

Avto na trge prihaja sredi prihodnjega leta, a mnogi se boste verjetno spraševali, komu je namenjen takšen avto. No, pri Nemci pravijo, da so po ponovnemu rojstvu znamke Maybach beležili precejšnje zanimanje za ta prestižni model. Od leta 2015 so po vsem svetu prodali več kot 45 tisoč primerkov, a še posebej velja izpostaviti prodajni rekord v lanskem letu. Globalno je bilo prodanih več kot 14.300 Mercedesov razreda S, vsak sedmi pa je bil opremljen z oznako Maybach. In če upoštevamo dejstvo, da v Sloveniji Mercedes-Maybach S stane 201.809€, potem je uvedba GLS-a logična poteza.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Tako barva karoserije in namestitev M-emblema na zadnji stebriček kot notranja oprema jasno kažejo na to, da ni namenjen evropskemu trgu. Milo rečeno.
22.11.2019 17:48:26
7even77
ZELO milo rečeno!
27.11.2019 8:16:00

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija