Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Kia Sorento
Velikan, ki bi lahko povzročal težave nemški premijski trojici
V zadnjih letih je korejski avtomobilski proizvajalec, z znamkama Hyundai in Kia, potihoma naredil bistvene preskoke pri kakovosti in obliki svojih izdelkov. Kia Sorento v četrti generaciji je nov dokaz, da si Korejci želijo pridobiti zaupanje še večjega števila evropskih kupcev.
Peter Pirkovič
17. februar 2020 | 11:38:00

Izdelan na novi platformi, Sorento pokaže, da gre za popolno preobrazbo, a ga bo za nekoliko bolj konkreten vtis, potrebno srečati v živo. Prva priložnost bo v Ženevi, v začetku prihodnjega meseca. V prvem sporočilu za javnost Korejci ne navajajo konkretni podatkov o dimenzijah in motorizaciji, pač pa zgolj marketinško pesnijo o tem, kako je avto doživel popolno prenovo. V kratkem sporočilu, vseeno postrežejo s podatkom, da je sprednji pokrov motorja nekoliko daljši, saj je tudi A stebriček potisnjen nekoliko bolj nazaj, in da je oblika rezultat skupnega sodelovanja vseh treh oblikovalskih studijev po svetu (Južna Koreja, Evropa in ZDA). 

Vendarle iz fotografij lahko sklepamo, da je avto nekoliko pridobil na dimenzijah, da je notranjost precej premijsko naravnana, hkrati ne pozabijo zapisati, da bo to trenutno ena najnaprednejših Kij (multimedija), že zdaj pa je jasno, da bo Sorento letos jeseni na voljo tudi kot priključni hibrid. Prvi primerki večina dizelsko gnanih primerkov, v Slovenijo prihajajo poleti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
bacco
Oblikovno deluje precej ameriško. Kljub konkretnemu napredku pri designu in izdelavi, pa nekako dvomim da bo tole hodilo v zelje nemški trojici. Evropejec pač ne da tako zlahka 50k za neko Kio.
17.2.2020 12:44:19
Barbika
Evropejec postaja v smislu avtomobilov vse bolj podoben Američanom, kjer znamka avtomobila že lep čas ne igra ključne vloge pri nakupu, ampak igra pri slednjem bolj pomembno dejstvo, kaj dejansko dobiš za denar in kaj pravijo potrošniške organizacije. Po tej pati se zadeve precej spreminjajo zadnja leta. Sicer pa, zakaj bi dal za tehnično, velikostno in opremsko enakega nemca 30K eur več? Tudi to je vprašanje, o katerem se včasih ni razmišljajo, danes pa se. Sicer pa naj pokaže reakcija trga, kaj bo in koliko smo v Evropi še vedno "bolani" na znamke.
17.2.2020 21:01:05
alfafil
Ne vem kako je v tem razredu, ceed, sportage, rio, ali i30, tucson..., vsi so cenovno primerljivi s konkurenco, torej, dragi.
17.2.2020 22:27:14

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija