Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: VW Touareg R
Orjak s polnilnim kablom in 462 konji
Nemci prihodnji teden v Ženevo pripeljejo novega člana najhitrejše R družine. Ta oznaka zdaj pripada tudi velikemu terenskemu nomadu.
Peter Pirkovič
25. februar 2020 | 13:17:00

Razvojniki so mu namenili kombinacijo trilitrskega bencinskega V6 motorja in elektromotorja, katere skupna sistemska moč znaša 340 kilovatov moči in 700 Nm navora. Prenos navora poteka preko 8-stopenjskega samodejnega menjalnika na vsa štiri kolesa, medtem ko bo 14,1 kWh baterija, ki jo je moč polniti preko polnilnega kabla, omogočala do 48 kilometrov (do največ 140 km/h) vožnje brez izpusta emisij. Več kot dvotonski orjak bo z lahkoto dosegal hitrost 250 km/h, ki je na tej stopnji tudi elektronsko omejena, medtem ko bo šprint od 0 do 100 km/h potekal vsega 5 sekund.

Črki R ne pripada zgolj navita tehnika, pač pa tudi izpiljen zunanji videz. Tako je Touareg R opremljen s serijskimi 20-palčnimi platišči (opcijsko tudi 22-palčna), difuzurjem in spojlerjem na zadku, zamenjali so mu celoten izpušni sistem, mu vgradili nov zavorni sistem, notranjost pa bo bogatejša za športne usnjene sedeže, športni volan in številne R logotipe. Poleg daljšega seznama opreme, so za ta model zamešali tudi novo Lapiz Blue modro barvo, niso pa sporočili, kako visoko bodo postavili ceno zanj. Znano je le, da ta med kupce prihaja v drugi polovici letošnjega leta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija