Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Pininfarina Battista Anniversario
Izboljšana električna aerodinamika in omejena serija
Italijani so v sklopu Ženeve želeli predstaviti omejeno serijo električnega superšportnika.
Artur Švarc
3. marec 2020 | 7:43:00

Od običajnega Battiste se Anniversario razlikuje po  izboljšani aerodinamiki. Narejenih bo le pet primerkov, vsak pa bo stal 2,6 milijona evrov, med tem ko običajni Battista vzame 2 milijona. Zunanjost je obarvana v tri barve, belo, sivo in modro. Izboljšana aerodinamika ima posebno zadnje krilce in zavihke na pragovih. Nova kovana aluminijasta kolesa so težo zmanjšala za 10 kilogramov, spredaj so 20-, zadaj pa 21-palčna.

 

V notranjosti najdemo sedeže v mešanici črnega usnja in alkantare, prav tako so dodane tudi oznake Aniversario na pragovih, lučeh in sami šasiji.

Mehansko je avto enak običajnemu Battisti – štirje elektromotorji proizvajajo 1397 kW in 2300 Nm navora. Končna hitrost je 350 km/h, do stotice se električar izstreli v manj kot dveh sekundah. 120 kWh baterija poskrbi za 500 kilometrov dosega.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija