Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Škoda Octavia RS
245 elektrificiranih konjev
Škoda je pred kratkim pokazala podobo nove Octavie četrte generacije z oznako RS (kombi in limuzino), pri kateri v prvo vrsto postavljajo priključno-hibridni pogon. A v kratkem v ponudbo prihajata še klasičen bencinski in dizelski motor.
Peter Pirkovič
3. marec 2020 | 9:31:00

Torej, pod sprednjim pokrovom je vgrajen 1,4-litrski TSI motor, ki je v tesni povezavi z dodatnim elektromotorjem in 13 kWh baterijami. Skupna sistemska moč znaša 180 kilovatov moči (245 KM), na voljo pa je še 400 Nm navora. To zadostuje, da avto do stotice pospeši v 7,3 sekunde, najvišjo hitrost pa doseže pri 225 km/h, kar Octavio iV RS sicer ne uvršča med najhitrejše v njeni zgodovini. Za boljše performanse na cesti bo poskrbel dvolitrski TSI motor, ki bo imel še več zaloge moči, prodajno zanimiva pa bo tudi dizelsko gnana različica z dvolitrskim TDI motorjem, ki ga že ima novi Golf GTD. 

Pri Škodi pravijo, da bo elektrificirana Octavia iV RS zmogla prevoziti 60 kilometrov na elektriko (po WLTP-ju), čeprav bo v realnosti doseg nekoliko nižji, a vseeno zadosten za vsakodnevne bližnje opravke. Podatek, koliko časa poteka polnjenje baterije, za zdaj ni omenjen. Omeniti velja tudi dejstvo, da bo ta verzija s pogonom na sprednji dve kolesi in da bo za prenos navora skrbel šeststopenjski samodejni DSG menjalnik.

Skladno z oznako RS, je Octavia dobila 18- oziroma opcijska 19-palčna platišča, nove in nekoliko bolj oblikovno agresivne odbijače, na zadku je opaziti mini spojler in dvojno izpušno cev, karoserija je dodatno spuščena, notranjost prinaša športne sedeže, nekaj vložkov kroma in aluminija ter precej daljši spisek serijske opreme. A o tem bomo natančneje poročali nekoliko kasneje. 

Avto bo kupcem na voljo še pred poletjem, nekaj mesecev zatem pa bodo ponudbo dopolnili še z ostalimi motornimi izvedbami.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
don CONSIGLIO
Sicer na začetku nisem bil kaj dosti kritičen do Golfa 8...Da bo A3 boljši od njega je jasno (čeravno je večja razlika kot pričakovano), vendar pa po slikah izgleda tudiOctavia precej boljša! Čakam, da se bom lahko usedel v enega in drugega...a se samo meni tako zdi?
3.3.2020 13:56:50
7even77
A3 od Golfa 8, jasno, nikakor ni toliko boljši in to je bilo tudi pričakovati. A3 je simpatičen, a znotraj, razen lepe ureditve, kot take, na sami armaturi malce nedorečen - da ne rečem kar izgubljen. Bistvena napaka je nastala v trenutku, ko so se odločili vozilo nasloniti bolj na A1/Q3, kot pa ga približati A4, recimo. No, pri Octavii je pa, po mojem mnenju, spet zaslediti enak problem, kot prav vsakič - na tovarniških skicah pred prezentacijo je avto videti precej hud, na ogled pa potem postavijo bolj mlačno vodo in ravno pri TEJ generaciji je to še najbolj očitno - dosedanja izpade precej bolj suvereno, navkljub deljenim prednjim žarometom. V celem. Tudi znotraj, razen sedežev, presežka ni moč opaziti in če ravno dobro ne pogledaš, niti ne veš, da gre za RS-ko, s čimer dosedanja generacija ni imela težav. Kakorkoli - sem mnenja, da je prvi v vrsti teh štirih novincev lahko ZGOLJ in samo - Leon. V paketu, od - do. Bojim, se, da se bo o tem dalo dodatno samo še prepričati od maja dalje, ko se bodo dalo sesti tudi vanj.
4.3.2020 9:25:36

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija