Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Audi A3 limuzina
Za 4 cm daljši, a z enako velikim prtljažnikom
Po dobrem mesecu od predstavitve prenovljenega A3 Sportbacka so pri Audiju napovedali še prenovo limuzinske izvedbe tega modela. Ta že ima določeno vstopno ceno, na ceste pa pripelje junija.
Peter Pirkovič Audi
21. april 2020 | 11:48:00

Druga generacija A3 limuzine je poleg znane oblikovne spremembe in izboljšane aerodinamike, dobila še nekaj dimenzijskih sprememb. V primerjavi s predhodnikom je ta za 4 cm daljši in skupno v dolžino meri natanko 4,5 metra, medosje ostaja nespremenjeno, a so razvojniki uspeli pridobiti malenkost več prostora za potnike na zadnji klopi (za kolena in glavo), medtem ko prostornina prtljažnika ostaja nespremenjena. V osnovi ta ponuja 425 litrov in se ga s preklopom naslona zadnje klopi poveča še za skoraj 1000 litrov. 

Voznikovo delovno okolje je v celoti prenovljeno in temelji na digitalizaciji ter manjšemu številu gumbov. Osrednji 10,1-palčni zaslon na dotik prikazuje vsebinske informacije, ki jih premore zadnja generacija multimedijskega vmesnika MMI, hkrati je na voljo povezovanje s spletom (LTE z vgrajeno SIM kartico in WiFi), navigacija s podatki v živo, DAB in Car-to-X sistem, medtem ko klasične analogne merilnike že v vstopnem modelu zamenjuje digitalna 10,25-palčna podlaga, za doplačilo pa so na voljo virtualni digitalni 12,3-palčni merilniki.

Motorna ponudba bo v začetku prodaje na seznamu imela tri motorje. Dva bencinska in en dizelski. Oznaka 30 TFSI bo rezervirana za litrski trivaljnik z 81 kilovati, pod oznako 35 TFSI se skriva 1,5-litrski štirivaljnik s 110 kilovati moči, oznaka 35 TDI pa je namenjena dvolitrašu s 110 kilovati. Vsi so opremljeni tudi z blago hibridno 48-voltno tehnologijo. Kasneje bodo na voljo še nekateri drugi motorji in različne kombinacije (štirikolesni pogon Quattro). Pri zmogljivejšemu bencinarju in dizlu je mogoče ročni menjalnik nadomestiti s sedemstopenjsko avtomatiko S tronic.

Kot sporočajo iz Audija bodo predprodajne aktivnosti začeli konec aprila, medtem ko se prodaja v večini evropskih držav začenja junija. Nemška osnovna cena je za osnovni model postavljena na 27.700€, oznaka 35 TFSI pa je za 2100 evrov dražja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Če smo bolj natančni - A3 je, pa ne mislim zdaj na limuzino samo, NOV, ne prenovljen. Enako velja za celotni trio pred njim, ki je seveda tistim tehnično (in še kako drugače) povsem idebtičen. Tale izvedba pa, po mojem mnenju, lahko prodajno računa na dokaj enak izkupiček, kot predhodna generacija - torej skorajda negativen. Audi se, po mojem mnenju, začne pri številki 4 in pri Q izvedenkah pri števili 5. Kar je nižje od omenjenega, je Audi bolj po imenu, kot po nekem renomeju. Tako A1, pa sploh Q2 in tudi Q3 so kar dobršna pritrditev temu.
21.4.2020 12:52:30

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija