Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Toyota Highlander
Po 20 letih obstoja sledi tudi evropski preskus
Highlander je novo ime Toyotine terenske družine na najstarejšem kontinentu, ki bo v prvih mesecih prihodnjega leta obogatil prodajne salone v Sloveniji. Cene zanj za zdaj še niso znane.
Peter Pirkovič Toyota
12. maj 2020 | 8:21:00

Zgodba Highlanderja ali Klugerja, kakor ga imenujejo v Avstraliji in na Japonskem, sega v leto 2000, ko se na salonu v New Yorku predstavi popolnoma nov Toyotin model. V naslednjih 19 letih se zvrstijo še tri generacije tega modela, zadnja v lanskem letu, ki se bo šele sredi leta 2021 pojavila še v Evropi. Bilo bi zanimivo vedet, zakaj takšna odločitev Japoncev, saj imajo ponudbo križancev razmeroma dobro zastopano. Prihodnje leto na sceno prihaja Yaris Cross, tu je CH-R in RAV4, pogojno pa bi v to skupino lahko uvrstili še Hiluxa in nenazadnje velikega Land Cruiserja. Med slednjega in RAV4 se zdaj uvršča hibridno gnani Highlanderja, ki je zasnovan na platformi GA-K in vsebuje vse glavne atribute športnih Toyotinih terencev. 

4,95 metra dolg Highlander bo na voljo zgolj z znanim hibridnim pogonom, ki ga tvorita 2,5-litrski bencinski motor in elektromotor, katerih skupna moč je 182 kilovatov (247 KM), povprečna poraba pa naj bi znašala 6,6 litra. Motor z notranjim izgorevanjem poganja sprednji kolesni par, medtem ko ima elektromotor skrb za zadnja kolesa, kot tak pa je zmožen vleči prikolico s skupno težo, ki ne presega dve toni. Voznik lahko izbira med štirimi načini vožnje Eco, Normal, Sport in Trail.

Potniška kabina ima poteze premijskega udobja in bo hkrati tudi prvi športni terenec v Toyotini ponudbi s sedmimi sedeži. Kot so zapisali pri Toyoti, se v notranjosti prepletajo praktičnost in premišljena zasnova. Sedeže druge vrste je mogoče vzdolžno premikati za 18 centimetrov, kar omogoča lažji dostop do tretje sedežne vrste, medtem ko se vrata prtljažnega prostora, ki nudi najmanj 658 litrov prostora, odpirajo in zapirajo prostoročno. Notranjost je na voljo v črni ali grafitni barvi, poskrbeli so za številne odlagalne površine in USB vhode v prvi in drugi sedežni vrsti, v delu voznikovega okolja pa premijska oprema vključuje še 12,3-palčni multimedijski vmesnik z navigacijo (Apple CarPlay in Android Auto), projekcijski zaslon, možnost brezžičnega polnjenja mobilnega telefona ter opcijo hlajenja sedežev. 

Pri vsem velja omeniti tudi dejstvo, da je Highlander opremljen z najnovejšo generacijo varnostnega sistema Toyota Safety Sense, ki med drugim vključuje sistem za zaznavanje in preprečevanje trka z asistenco krmiljenja, dnevnim in nočnim zaznavanjem peščev in dnevnim zaznavanjem kolesarjev, prilagodljivi tempomat (ACC), sistem za prepoznavanje prometnih znakov (RSA), sistem za ohranjanje voznega pasu (LTA), sistem za preprečevanje zapustitve voznega pasu (LDA) in sistem za samodejno prilagajanje snopa luči (AHB).

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
F1_tom
Cena bo pri nas zagotovo čez 60 tisoč, z malo opreme tudi 70 ali več ... interesa in prodaje ne bo
12.5.2020 9:30:12
7even77
Za kateri model tega proizvajalca, ki je ob tem še dosti cenejši, pa pri nas pretežno sploh je?
12.5.2020 11:10:00
klemens
Oblika ni ravno po mojem ali EU okusu. Klobasa glede porabe 6,6 l/100km je pa tudi lovska.
12.5.2020 11:55:08
Jože
Kot dizel-hibrid ali dizel-ročni bi sigurno pil vodo. Ljudje se bodo še nekaj časa lepili na te hebrid-vroče žemljice a kmalu bo prišla streznitev in požrešnost bo prišla na dan, sploh pri tistih, ki se vozijo na relacije.
12.5.2020 13:28:51

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija