Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Koncepti: Bugatti La Finale
Veličastno posvetilo
Bugatti je naredil nekaj najbolj mogočnih avtomobilov na svetu.
Artur Švarc
13. maj 2020 | 7:10:00

Dizajner Serkan Budur je razmišljal in si zamislil poslednji tribute bencinskim motorjem. V virtualnem svetu in z maketo je vdahnil življenje Bugattiju La Finale, pri čemer je s finalom mislil na zadnjega bencinsko gnanega Bugattija, preden tudi ta svet zajame elektrifikacija.

 

Budur je povedal: »La Finale je posvetilo ICE avtomobilom, ki bodo slej ko prej postali zgodovina. Zaradi tega ima veliko mehanskih delov vidnih, tudi vzmetenje, vpetje in pogonsko gred. Gre za pozdrav novi eri in slovo stari.«

Koncept ima vezi z obstoječimi modeli, Chiron je navdihnil masko in številne druge izpostavljene elemente. Budur pa je uporabil tudi dolgo zgodovino znamke, od dvobarvne kombinacije in poslikave, ki spominja na Bugattija Type 57SC Atalante. Bronasti poudarki na zadku izhajajo iz Type 41 Royale.

Budura pravi, da pod motorni pokrov ne bi vtaknil W16, pač pa manjši V12 zaradi manj prostora in manjšo težo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija