Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Ford Bronco
Ameriška legenda je ponovno oživela
Danes ponoči so Američani po 24 letih vnovič spoznali Bronca, ki je vrhunec slave doživel sredi devetdesetih prejšnjega stoletja, ko so ga pri Fordu po petih generacijah tudi ugasnili.
Peter Pirkovič
14. julij 2020 | 9:54:00

Rojen je bil leta 1965, vmes je bilo v petih generacijah izdelanih več kot milijon primerkov, potem pa je od leta 1996 nastala dolga tišina, ki so jo pri Fordu pred nekaj leti prekinili, ko so namignili, da razmišljajo o obuditvi tega imena. In danes ponoči so avto v ZDA tudi končno predstavili. Na voljo bo v kratki dvovratni in dolgi 4-vratni izvedbi, v ponudbi pa bo tudi še krajša različica Sport.

Fordovci so dolgo časa razvijali šesto generacijo, saj so želeli, da tega ameriška javnost ponovno vzljubi. In kot kažejo prvi izsledki, so nedvomno dosegli svoj prvo zastavljeni cilj. Danes ponoči tako rekoč v ZDA ni bilo medijske hiše, ki ne bi omenjala rojstvo novega modela. Zanj so danes že začeli zbirati tudi prednaročila (100 dolarjev), čeprav se bo uradna prodaja začela šele prihodnjo pomlad. Američani ob predstavitvi za zdaj niso omenjali, ali novi Bronco pride tudi na evropske ceste. Zelo verjetno se bo to zgodilo, a z nekaj letnim zamikom. 

Oblikovalci so poskrbeli, da je Bronco v novi podobi ohranil nekaj značilnih oblikovnih potez, a hkrati so mu oblikovalci vnesli veliko svežine in modernosti. Športni terenec je zasnovan tudi za terenske užitke. Odmik karoserije znaša najmanj 21 oziroma 29 centimetrov (odvisno od gum), na voljo sta dva tipa štirikolesnega pogona (elektronska izbira pogona in mehanska izbira preklopa pogona), dva bencinska motorja (2,3-litrski Ecoboost z 201 kW in 2,7-litrski V6 z 231 kW) in dva menjalnika (ročni 7-stopenjski in 10-stopenjski samodejni). Pri Fordu pravijo, da je Bronco zmožen premagovati zahtevne terenske izzive, vožnjo v vodi (do 85 cm višine), njegova nosilnost bo znašala med 530 do 620 kg, vlekel pa bo lahko prikolico, ki ne bo težja od 1600 kilogramov.

Ob premieri Bronca velja omeniti, da bo ta imel vgrajen velik 12-palčni zaslon na dotik, četrto generacijo multimedijskega vmesnika Sync, možno bo odstranjevati vrata in dele strehe, prtljažni prostor ima po vzoru Pume luknjo s čepom, na vrhu armaturne plošče pa unikatno rešitev držala za telefone in druge prenosne naprave.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Zadetek v polno. Wrangler je dobil ostrega konkurenta.
14.7.2020 11:44:25
IcEmAn
Pozabil si še na Defenderja (pomoje je ta bolj razlog za oživitev Bronca).
14.7.2020 18:09:03
klemens
V ZDA bodo cene od 28.155$.
14.7.2020 23:12:43

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija