Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Američana po novem tudi s polnilnim kablom
Novosti   |   Premiera: Jeep Renegade 4xe in Compass 4xe
Američana po novem tudi s polnilnim kablom
Pri Jeepu so širši javnosti končno predstavili pomemben napredek pri elektrifikaciji modelov. Renegade in Compass sta dobila dodatno polnilno baterijo in elektromotor, kot taka pa se v Slovenijo pripeljeta proti koncu leta. A že od danes dalje za te dva zbirajo naročila.
Peter Pirkovič Jeep
21. julij 2020 | 10:41:00

Da gre za elektrificirana modela bo jasno nakazovala oznaka 4xe. To pomeni, da imata pod pokrovom vgrajen bencinski 1,3-litrski turbo motor s 95 ali 132 kilovati, na zadnji osi je dodatno nameščen še elektromotor s 44 kilovati moči, tega pa napaja 11,4 kWh baterija. Skupna sistemska moč pri šibkejši verziji znaša 139 kilovatov, v primeru, da se kupec odloči za verzijo Trailhawk ali S, bo zaloge moči še nekoliko več (176 kilovatov). Oba avtomobila imata na voljo štirikolesni pogon, za prenos moči pa skrbi nov šeststopenjski samodejni menjalnik. 

Tako Renegade in Compass vozniku ponujata možnost izbire treh programov vožnje. Električni način bo omogočal neslišno vožnjo do najvišje hitrosti 130 km/h, medtem ko bo polna baterija zadostovala za največ 50 km dosega. Poleg električnega načina je na voljo še hibridni način za najvišjo učinkovitost in E-Save, ki varčuje porabo baterije in jo hkrati tudi polni. 

Serijska oprema vključuje 7-palčni  TFT barvni zaslon med merilniki, ki vozniku prikazuje določene informacije o vožnji na elektriko (raven napolnjenosti baterije ter doseg v električnem načinu, načinu vožnje z bencinskim motorjem ali v združenem načinu, odstotek zmogljivosti in ravni polnjenja) ter sistem Uconnect z 8,4-palčnim barvnim zaslonom. Ta je posodobljen z novimi zavihki, kjer sta prikazana pretok moči in zgodovina vožnje, ter na katerih je mogoče nastaviti čas polnjenja in upravljati način eSave ter različne nastavitve polnjenja.

Omeniti velja še, da sta modela 4xe opremljena s številnimi varnostnimi sistemi, kot so najnaprednejši sistemi ADAS, ki vključujejo dobro vidne LED žaromete (model Renegade), biksenonske žaromete (model Compass), sistem opozarjanja na čelno trčenje in sistem opozarjanja na nenamerno spremembo voznega pasu, sistem za inteligentno zaznavanje hitrosti in sistem za prepoznavanje prometnih znakov (samo pri modelu Renegade) ter sprednja in zadnja parkirna tipala. Na voljo so tudi varnostni sistemi, kot so zaznavanje mrtvih kotov, kamera za vzvratno vožnjo ParkView, sistem za pomoč pri samodejnem parkiranju in zagon brez ključa ter novi sistem za zaznavanje utrujenosti voznika, ki je v vozilo znamke Jeep vgrajen prvič.  

Cena za slovenski trg še ni določena, medtem ko jo Italijani že imajo. Začetna cena Renegada 4xe znaša 38.500€, za priključno-hibridnega Compasa pa je potrebno odšteti najmanj 44.400€.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Renegade mi je zelo simpatičen, Compas kar nekaj. Cene za hybrid verzije, pa adijo pamet.
21.7.2020 11:41:14
alfafil
Potem je moj naročen klasični hibrid še kar poceni.
27.7.2020 14:40:26

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija