Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Lahko ga odklepamo in zaklepamo preko telefona
Novosti   |   Slovenska premiera: prenovljeni Hyundai i30
Lahko ga odklepamo in zaklepamo preko telefona
Hyundai na slovenske ceste pošilja prve primerke prenovljenega modela i30. Ta bo tudi v prihodnje na voljo kot kombilimuzina, fastback in karavan. Za slednjega je presenetljivo malo zanimanja. Veliko več pa za opremo N-Line. Korejci ob prenovi dodajajo še zanimivo brezplačno pridobitev.
Peter Pirkovič
25. september 2020 | 11:36:00

cenik.pdf

Model i30 je bil po skoraj 4 letih nastopanja na trgu deležen oblikovne osvežitve, ki kaže na povsem novo smer oblikovanja korejskega proizvajalca. Najbolj v oči pade nekoliko povečana maska, kakršno smo pred nekaj dnevi spoznali na novem Tucsonu, novi so tudi LED žarometi s spremenjeno obliko LED dnevnih luči, k temu pa je potrebno dodati še prevetritev ponudbe platišč in zunanjih barv (3 nove). Dimenzije ostajajo enake, oblikovno bolj ali manj enaka ostaja tudi potniška kabina, ki je dobila nekaj kakovostnejših materialov in izboljšan 10,25-palčni osrednji zaslon na dotik. 

S prihodom prenovljenega i30 je ta dobil možnost povezave med uporabnikom in avtomobilom preko aplikacije BlueLink. Ob nakupu vozila si jo uporabnik sname s spleta, vpiše nekaj zahtevanih podatkov in avto je povezan z lastnikovim pametnim telefonom. Preko te aplikacije je možno spremljati status vozila (ali je motor delujoč, ali so vrata odklenjena oziroma zaklenjena, možno ga je daljavo odklepati in zaklepati, GPS pozicija vozila…), predhodno avtomobilu pošiljati navigacijske napotke in preverjati še nekaj drugih uporabnih informacij. Aplikacija je za kupce 5 let brezplačna od trenutka aktivacije, bo pa ta v prihodnje dosegljiva za vse nove Hyundaije, ki prihajajo na naš trg. 

V zadnjem letu so pri Hyundaiju precej poudarka namenjali paketu opreme N-Line, ki je prinašal nekoliko bolj izostren športni karakter vozila (spremenjeno podvozje), videz in veliko več serijske opreme. Ta paket je zdaj razširjen tudi karavansko različico, česar do zdaj ni bilo možno kombinirati. Kot povedo vodilni pri Hyundaiju, se je ta paket med kupci dobro prijel. Pri motorni paleti velja omeniti nov 1,5-litrski bencinski motor z 81 kW (110 KM), v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, medtem ko je litrski 88-kilovatni T-GDI na voljo tudi s sedemstopenjsko avtomatiko. Ta isti motor je na voljo tudi z 48-voltnim blago-hibridnim sistemom, v tem primeru je motor na voljo zgolj z ročnim menjalnikom. Vrh ponudbe bo predstavljal 1,5-litrski T-GDI s 160 konji, prav tako opremljen z blago-hibridnim sistemom, ta sistem pa je vključen tudi v 100-kilovatni 1,6-litrski dizel, medtem ko 85-kilovatna dizelska verzija te rešitve nima. 

Omeniti velja, da je i30 opremljen s petletno garancijo brez omejitve kilometrov, medtem ko so zdaj na seznam aktivnih varnostnih sistemov po novem uvrstili še sistem za ohranjanje voznega pasu, sistem za preprečevanje naleta zadaj, opozorilnik na speljevanje vozila spredaj in sistem za zaznavanje vozil v mrtvem kotu, z dodatno funkcijo preprečevanja trka. 

Cene za novega Hyundaija i30 se začnejo pri 14.990€ (z motorjem MPI 110), medtem ko se doplačilo za paket N-Line  giblje med 900 in 1700 evri. Več v pripetem ceniku.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
slonana
Manjši je res lep.
25.9.2020 12:08:39
alfafil
Široka paleta izbire, pohvalno. Cena pa... "evropska".
25.9.2020 12:56:28
7even77
Telefonska aplikacija ni neka novost - je pa novost za Hyundai, to drži. So ga sicer decentno posodobili, cena pa pač... Ja, kakršna pač je.
25.9.2020 18:13:11
tomzzi
Seveda ni telefonska aplikacija nobena novost. Za Hyundai pa. Meni je avto všeč. Celo toliko, da razmišljam o menjavi. Cena za 159KM s polno opremo je zelo konkurenčna! Oziroma dobiš velik za svoj denar.
27.9.2020 9:52:37

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija