Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ob visokem jubileju nov obraz in nekaj nove tehnike
Novosti   |   Premiera: Renault Trafic
Ob visokem jubileju nov obraz in nekaj nove tehnike
Pri Renaultu so pred nekaj dnevi napovedali, da bodo ob okrogli obletnici predstavili nov model. Pravzaprav se pripravili le prenovo aktualnega modela Trafic, ki je bil deležen nekaterih pomembnih nadgradenj.
Peter Pirkovič Renault
3. november 2020 | 14:39:00

Aktualna tretja generacija je na trgu od leta 2014 in bo, glede na časovnico iz preteklosti, zagotovo še kar nekaj let prisotna na številnih trgih po svetu. V okviru štiridesete obletnice tega modela, pa so pri Renaultu vendarle pripravili nekoliko bolj opazno prenovo velikana. Ta je, skladno z novo hišno oblikovno identiteto, dobil popolnoma svež obraz, v obliki novih žarometov z LED tehniko, nova je maska, spremenjen je sprednji odbijač, v ponudbo pa so uvrstili tudi nekaj novih primerkov 17-palčnih platišč. 

Opazno spremenjena je armaturna plošča. Digitalni merilniki sicer še vedno niso na seznamu dodatne opreme, so pa zato na vrh sredinske konzole postavili 8-palčni osrednji zaslon z multimedijsko platformo Easy Link (možno povezovanje z Android Auto in Apple CarPlay), nov je volan, pri razvoju pa so uspeli povečati nekatere obstoječe odlagalne prostore in dodati nekaj novih. Zelo pomemben je tudi podatek o daljšem seznamu varnostnih asistenc. Tako je Trafic na voljo z aktivnim tempomatom, s sistemom, ki opozarja in samodejno zavira v primeru naleta, na seznamu je tudi sistem za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu, hkrati pa ta premore še novo in dimezijsko večjo čelno varnostno blazino, ki zajame dva potnika ob vozniku.

Prva generacija je bila predstavljena prav pred 40 leti in je trajala najdlje, vse do leta 2001, ko so na trg poslali drugo generacijo tega kombija. Prav pri razvoju te verzije so Renaultovci v projekt tega kombija potegnili še Opel (Vivaro) in Nissan (Primastar), leta 2014, ko so spet predstavili novo tretjo generacijo, pa sta k projektu pristopila še Fiat (Talento) in Mitsubishi (Express - Avstralija in Nova Zelandija).

Pri motorni ponudbi ta ostaja bolj ali manj na istem nivoju. Dvolitrski dizel bo na voljo s 110 kilovati (povečana moč), 81 kilovati (ročni menjalnik) in s 125 kilovati moči. Tako slednji kot 110-kilovatni bosta po novem na voljo s samodejnim dvosklopčnim 6-stopenjskim EDC menjalnikom. Trafic bo tudi v prihodnje na voljo v delovni furgon izvedbi kot tudi v potniški Combi in SpaceClass različici. Prvi primerki v prodajne salone pripeljejo marca prihodnje leto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
S takšno masko ga bodo ziher na azijski trg prodajali
3.11.2020 14:57:01
jjs
2. generacija je bila najudarnejša, tole sedaj pa je videti čisto korektno. V glavnem je Trafic posrečena zadeva, pred tem Renault zunaj Francije sploh ni bil aktiven na področju gospodarskih vozil tega razreda.
3.11.2020 16:01:36
klemens
Spredaj že zelo folcvagnovski, čez pet let bosta verjetno VW in Renault rodila Trafonporterja.
4.11.2020 0:22:50
7even77
Ojoj, Klemens, upam, da ne. Je že dovolj kolaboracija z ovalom. Drži pa tudi, da je za kak "asia award" kar primeren.
4.11.2020 8:01:44

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija