Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Bugatijeva legenda neba
Novosti   |   Posebna izdaja: Bugatti Chiron Sport
Bugatijeva legenda neba
Bugatti Chiron Sport Les Légendes du Ciel je poklon uspehu znamke v letalski industriji v začetku 20. stoletja. Izdelali bodo le 20 primerkov modela, cena enega pa bo 2,88 milijona evrov.
Urša Prosenjak
25. november 2020 | 7:29:00

Zunanjost je v sivi mat barvi, ki so jo pri Bugattiju poimenovali Gris Serpent, po vsej dolžini se razteza sijoča rumena črta, ob straneh pa najdemo barve francoske zatave. Črna sijoča obroba maske je v obliki podkve, tanki pokončni deli rešetke pa so lasersko izrezani iz aluminija.

Logotip letalskega motorja s propelerjem se pojavlja v celotni zunanjosti in notranjosti. Opazimo ga lahko na sprednjih blatnikih, naslonih za glavo in na aluminijastem delu sredinske konzole. Na vratih je lučka, ki ob odprtju na tla projicira logotip, vidimo pa ga tudi na pragovih iz brušenega aluminija. V potniški kabini najdemo usnjeno oblazinjenje v svetlo rjavi barvi Gaucho in aluminijaste obrobe.

Pogonski sklop je enak kot v modelu Chiron Sport. 8,0-litrski W16 ima 1.103 kW moči in 1.680 Nm navora.

»Mnogi uspešni Bugattijevi dirkači, kot so Albert Divo, Robert Benoist in Bartolomeo ‘Meo’ Costantini, so bili piloti francoskega letalstva. Aviatorska legenda Roland Garros je zasebno vozil Bugatti Type 18, saj je želel biti tudi na cesti tako hiter, kot v zraku,« je povedal Stephan Winkelmann, predsednik Bugattija.

Čeprav ob Bugattiju ponavadi pomislimo na avtomobile, pa ima podjetje dolgo zgodovino razvoja motorjev za letalsko industrijo. Ena izmed najnenavadnejših stvaritev je bil 24-litrski agregat, ki je imel dvakrat po osmimi valji. Leta 1937 je Ettore Bugatti celo delal na celotnem letalu v upanju, da bo z njim podrl hitrostne rekorde, vendar je izbruh druge svetovne vojne projekt ustavil.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
marcipan
Rumena črta ??
25.11.2020 15:58:14

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija